Hangi sebepler intiharı meşru kılabilir?

Hangi sebepler intiharı meşru kılabilir?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
107
107 CEVAP

Yıllar önce bir intihar mektubu okumuştum. Bir arkadaşımın 59 yaşındaki babası kendisini asmadan önce yazmıştı. 3 yetişkin çocuğu, birkaç torunu olan ve yalnız yaşayan, ekonomik durumu iyi bir adamdı.
Çocuklarından ve torunlarından özür dileyerek başlamış yazmaya. Bir cümle çok dikkatimi çekmişti.
"Bundan sonraki yaşamım rutinin tekrarı halinde olacak, Yaşamım akan bir nehir ise artık benim o akışın yönünü değiştirebilecek ne enerjim var, ne de isteğim.
Ben bu kendini hergün tekrar eden rutini daha fazla yaşamak istemiyorum. Cennet veya cehenneme de inanmıyorum. Dini toren, lüks mezar istemiyorum. Yakın desem yakacak yer bulamazsınız. Öylece gömün."
Kelime kelime böyle olmasa da bu anlamlarda bir mektuptu. Yıllardır o yaşlı adamın mektubunu düşünüp dururum. O'nun karar verirken ve uygularken neler düşündüğünü, hangi ruh halinde olduğunu çok merak ettim.
O anlarında O'nunla konuşmayı çok isterdim.
Bazı yorumlarda "intihar korkaklıktır, kaçmaktır" yazmışlar. Bence doğru değil, bence bir tercihtir ve en cesur tercihtir.
Not: Bana o mektubu yeniden hatırlattınız. Mektubun aslının bir fotoğrafını arkadaşımdan temin edebilirsem ismi gizli tutup sayfamda yayınlayacağım.

C

Çok iyi olur yayınlarsanız

Bayram Kolcak 6 yıl

Temin edebileceğimden ve izin alabileceğimden emin değilim. 2004 yılında yaşanan bir trajedi idi.

Can Canguven 6 yıl

Bu mektubu okumak isterim. Sizi listeme ekleyebbilir miyim.

Ali Bakirsoy 6 yıl

tabşiki bu bir felsefi sorun-psikolojik de... Her gün tekrardır ama zorunlu cinselliği anlamı arayan insan daha onurlu yaşaması için.... RIFAT ILGAZ derdi hiç olmassa korkuluk ol onurlu- eşit adaletli sömürüsüz bir dünya için.... Sorun HAYATA KATILMA İDEOLOJİSİNDE..

Ergüven Tadik 6 yıl