Hayatın saçma gelmesi fikriyle nasıl baş edilir?

Hayatin sacma gelmesi fikriyle nasil basedilir?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
96
96 CEVAP

Yakın gelecekte gelişmiş ülkeler vatandaşlık maaşına geçecekler. Sebep yapay zeka ile birlikte iş gücünde insana pek bir şey kalmayacağı için. Bu sebeple yaşamını dolu dolu değerlendirebilecek olan insan ırkı kendisini ifade edebileceği alanlar olan sanat ve bilim alanlarına yönelmesi ile bambaşka bir anlam katacak hayatlarına.

Türkiye gibi islam ile kafayı bozmuş ve dindarlaşmak için yırtınan yerlerde ise evrimini tamamlayamamış insanların yaşadığı yer muamelesi görecek tir. Zaten öyle olmakta uzun süredir. Sanat ve bilim karşısında ki en büyük tehdit din dir çünkü.

D

Burda hatalısın.. En büyük tehdit din değil dini yanlış yönlendiren dini bilmeyen dinin ne olduğu hakkında ufak tefek duymaca bilgilere sahip olan insanlardır. Şu zamanda dini böyle görülmesi yüzünden islam ülkelerinin böyle olduğunu düşünüyorum. Her din özellikleki müslümanlık bilime sanata açık bi din. Bak eski zamanlara padişahlara halktan çıkan insanlara esnaflığın yanında bilim ve sanatla uğraşan binlerce kişi görceksin. Şuan neden böyle dersen yüzlerce sebebi var sanırsam düşündüğüm zaman ipin ucu gelmiyor

Furkan Yırtıcı 6 yıl

Sanat evrensel bir yapıdadır. Osmanlıda ki sanat kendi sanatı ve diğer sanatsal gelişimleri yadırgayan mevcut kafalar yüzünden sanat ötelenmekte bu ülkede. Tayyibin bile doğru düzgün heykelini yapamadılar ve o yüzden Cumhurbaşkanı olarak kendisi yapmayın heykel meykel demek zorunda kaldı. Çünkü sanatsal açıdan kendi taraftarından vizyonu açık bir insan bile bulamadıklarını düşünüyorum. Çünkü objektif bir gelişimde sanat yapabilmeleri için bencil olmadan sanatın her türlüsüne açık olmaları gerekmektedir ve bu zihniyet yüzyıllardır din kisvesi altında bencil oldular. Arap sanatını kendi dünyalarında tek sanat olarak gören bir düşünce sistemi hatalıdır.

Dean Subulan 6 yıl