Hayvanların kısırlaştırılması hakkında yorumlar

Hayvanların kısırlaştırılması hakkında ki fikirleriniz?

com-1353srzgashmetfcaqkg.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Her hayvanın üremeye hakkı varmış. Neymiş. Hayvanlar zevk için değil içgüdüsel olarak çiftleşir bu birincisi. 2.si hadi diyelim biz süper ötesi vicdanlı harika insanlarız kısırlaştırmaya kıyamıyoruz. (Sokak kedilerinin kısırlaştırılmasından bahsediyorum) o doğan yavruların yaşam süresinden haberiniz var mı? Büyük bi çoğunluğu açlık, susuzluk, soğuk, araba çarpması, vs gibi sebeplerle zaten ölüyor. Kısırlaştırmayla kontrol altına alınmak istenen budur.
Ev kedilerinin kısırlaştırılmasına gelince, bu hayvanlar bunu zaten zevk için değil içgüdüsel yapıyor. Kıyıp kıyamama durumu söz konusu olamaz. Sizin kediniz çiftleşmese de soyu devam ediyo zaten. Hadi diyelim çiftleştirdiniz, o yavruları belli bi zaman büyütüp daha sonrasında hepsine sağlıklı, düzgün bi yaşam ortamı kurabilecek misiniz? Güvenilir yuvalar bulabilecek misiniz? Yoksa sokağa mı atacaksınız?
Romantizm yapılmayacak bi konudur. Hayvanlar kısırlaştırılmalıdır.

Ş

Dağda vahşi hayatta yaşayan hayvanlarda açlıktan, susuzluktan, hastalıktan ölüyor. O zaman oldu olacak onlarıda yakalayıp kışıtlaştırın. Dogada ölüm normal bişeydir.

Onur BenliMüzik 5 yıl

Gözden kaçırdığınız bi nokta var. Doğada yaşayan hayvanlar ile bizimle şehir hayatını paylaşan kediler arasında fark var. Bi kere kedi dediğimiz hayvan zaten evcildir. Sokaktaki kediler dahi bizim çöplere attıklarımızı kurcalamaktadır.

Şeyma Cankan 5 yıl

Çünki çöp karıştırmak kuş yakalamaktan fare yakalamaktan daha kolay hayvanda kolayı seçiyor normal olarak. Şehirler kurduk geliştik diye hayvanların biyolojisiyle ve doğayla oynamayalım.

Onur BenliMüzik 5 yıl

Birde bir hataniz var canlilarin cogu sex ten, en az bizim (hatta bazen bizden fazla) zevk alir. Kedilerde zevk alir.

Devrım Özkefe 5 yıl