Hırsızın eve girmesi nasıl engellenir?

Hırsız nasıl etkisiz hale getirilir veya eve girmesi nasıl engellenir?

com-7i13nwh2zgas2dfgldc1.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Mecidiyeköyde 1 Avcılarda2 kez evime hırsız girdi. Göstermelik olay yeri inceleme gelir. 15 dk fırçalar ortalığı çoğunlukla parmak izi bulamaz. Raporu tutar. Karakola gidin ifade verin der. Kamera görüntüsü var ise onu da getirin der. Karakola gidersin ifadeyi verirsin görüntü varsa verirsin sonuç kocaman bir sıfır. Abimin sıfır aracının camlarını patlatıp çantasını aldılar. Ayna gibi kamera görüntülerini verdik karakola sonuç sıfır. Evimize sabah 7 de girdi hırsız herkes evde iken ben banyoda traş olurken eşim hamile... Yüzyüe geldiler eşimle çığlık bağırış falan adam kaçtı yakalayamadık. Robot resim vs eşgal belirleme polis bana binlerce fotoğraf gösteriyor bizde kaydı olanlar bunlar diye biz tespit etmeye çalışıyoruz sonra akşama kadar sürer bu çıkarsa biz size haber veririz. Sonuç yine sıfır. Şahsi olarak bireysel silahlanmaya sıcak bakmıyorum lakin adalet ve güvenlik sistemi böyle olduğu sürece vatandaş kendi kanunlarını uygulamak zorunda... Silahsa silah alarmsa alarm haydarsa haydar...

E

Hocam polis bize açıktan bir şey çıkmaz dedi. Hırsızla karşılaştık evin önünde. Bir kez eve girdi bir kez girmeye çalıştı. Sürekli geliyor canı sıkıldıkça. Ki kafası da güzel büyük ihtimal hareketlerinden belli. Ama polis yardımcı olmuyor. Doğru düzgün uyku uyuyamadığımız günler var. Çözüm ne? Caydırıcı önlem almak zorunda kalıyorsun.

Burak Ambarcı 3 yıl

Valla hocam ben alarm taktırdım. Kamera taktırdım. Ev de haydar artı şok cihazı var. Her gece kapıyı kilitliyorum. Apartman kapısını mutlaka kapatıyorum. Girerken çıkarken etrafı gözlüyorum. Şimdilik yapabildiklerim bunlar. Sende yap. Evde bulundurduğun savunma gereçlerini de mutlaka şak diye alabileceğin yerlerde bulundur. Başucunda koltuk kenarında falan. Kamera sahte de olsa olur. İplemiyorlar çünkü kamerayı kafasını yan çevirmesi şapka takması falan kafi zaten. Polisin de işine geliyor böyle şeyler. Ama alarm mutlaka taktır. İstanbulda yaşıyorsan evin pencereden girilecek pozisyonda değilse bir kapı sensörü bir hareket sensörü bulunan set yeterli olur. Ayrıca hole sensörlü lamba taktır. Hasbel kader alarm ötmez etkisiz hale getirebilir falan evdeysen en azından ışıktan ayılırsın. Bir de bi kaç günlüğüne evden gideceksen perdeni hafif açık bırak. Işığın birini de bırakabilirsin. Kapı önüne terlikte koy. Anahtarı bırakabileceğin biri varsa bir yedek anahtar bırak. Arada kontrol etsin. Yahut yetmez dersen evin içine ıp kamera tak uzaktan cepten izle.

Ergin Lopez 3 yıl