İçine kapanıklık nasıl geçer?

Merhaba Arkadaşlar
1.sınıf okutuyorum. Bir tane öğrencim çok içine kapanık hiç bir şekilde iletişime geçemiyorum. Sorduğum sorulara ya da konuşmalarıma beden dili ile cevap veriyor. Oyun oynarken onu lider seçtiğimde görevini başka arkadaşına verip kendisi tek başına oturmayı tercih ediyor. Evde de aile bireyleri ile de çok nadir iletişim kuruyormuş zaten. Problemli bi aile ortamı var. Bu öğrencimi kazanmak istiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Iletişimi çok sınırlı ve göz teması kurulamıyorsa, arkadaş ortamında uyumsuz (yani toplu bir aktiviteye katilmiyor ise), tekrarlayıcı hareketleri varsa otizmi de aklınızda bulundurun. Hepsi birden olmak zorunda değil. Biri bile olsa şüphelenmek için yeterli. Çocuk psikiyatrisinin de görmesinde fayda var. Ama tabi aile ilgisiz ise bu nasıl mümkün olur bilemem.

A

Çok durgun ve sessiz sınıfta varlığı yokluğu belirsiz

Şifa Ulusan 3 yıl

çocuk yapı olarak utangaç ve sıkılgan olsa belki bazı çabalarınızla aşabilirsiniz. Ama bu çocuğun durumu daha komplike. Başta aile durumu var. Ve içinde bulunduğu durum daha detaylı araştırmayı hak ediyor. Depresyonda da olabilir başka davranış bozukluğu da olabilir. Profesyonel destek şart yani. Eğer anne baba kendi dertlerinden çocuğu ihmal ediyorlarsa dedesine ya da başka aile büyüklerine ulaşabiliseniz belki onlar daha ilgili davranır. Nerede çalıştığınızı bilmiyorum ama özellikle doğuda hele de erkek çocuğu ise dedeler daha ilgili olabiliyor çocuğa karşı. Siz çocukla ilgili izlenimizi anlatan bir yazı ile bulunduğunuz ilde varsa çocuk psikiyatrisine yoksa yetişkin psikiyatriye yönlendirebilirsiniz. İnş çabalarınız sonuç verir.

Abdullah Matthew 3 yıl