İkinci el eşyamı iyi fiyata nasıl satarım?

Merhaba ben yatak odası takımını satmayı düşünüyorum. Fiyat araştırması için sahibinden com sitesine baktım. Fiyatlar 2 bin 3 bin civarında. Eve bakması için 2. el eşyacı çağırdım 200 tl fiyat verdi adam. Bu kadar fark nasıl oluşuyor. Konu hakkında hiç bilgim yok. Birisi yardımcı olabilirmi bana. Sevgiler...

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

ikinci el arkadaşın millet alışveriş yapmadığı için işleri çok iyi değil. Yani aldığı gibi satma şansı yok. O takım sökülecek bir dükkana gidecek bir işçilik ve nakliye + depo kirası + ticari faaliyetinden dolayı stopaj + vergi+ muhasebe ücreti + bağkurv. B bindimi ne oldu bunun maliyeti o arkadaşa iki katına çıktı. Şahsen ben anlamıyorum ticarette ölücük diye bir şey yoktur o adamın işi bu kendisine ne kadardan yararsa o fiyatı vermiş sizde işinize gelmemiş vermemişsiniz. O zaman yatak odanızın sökülmeden önce bir fotoğrafını çekeceksiniz sonra bir pazar gününüzü ayıracaksınız şarjlı ile sökeceksiniz bir depoya hamallık yapıp indireceksiniz veya götüreceksiniz sitelere ilan vereceksiniz alakasız telefonlara dönüş yapacaksınız alakasız insanlardan bazılarına vakit ayırıp ürünü göstereceksiniz almayacaklar bunların sonucunda alan bir olursa 2800 tl (3000 tlden sattığınızı düşünürsek) kara geçeceksiniz.
böyle her fırsatta esnafa laf söyleyen arkadaşlar cebinizden bir 100 tl bir derneğe bağış yapın ondan sonra konuşun kimsenin parası bedava değil gelir fiyat verir pazarlık edersin olur veya olmaz. Bu kadar basit bu işler aslında. Veya yatak odanız sabit yerinde durucak ben daha sonrasında ayırttığım yenisini alacağım diyorsanız interneteki çeşitli sitelere yükleyin direkt ihtiyacı olana ulaşın o zaman muhakkak daha fazlaya satma şansınız var zamanınızın kısıtlı olup olmaması ve harcayacağınız emekle ilgili bir durum.

Y

Kardeş seni anlamak isterdim ama 35 bin liralık eşyaya 1 senelik ciziksiz.. 4 tane ikinci elci ayrı ayrı 2 bin lira teklif ettiler. Ben 25 kusure sattım. O senin dediğine esnaflik denmiyor. Üç kagitcilik..

Celal Saridogan 6 yıl

hocam satmışsınız ne güzel kendi emeğinizle artık telefon uygulamaları, internet imkanlarıda var vakit ayırdınız, kafa çalıştırdınız, emek harcadınız siz karlı çıktınız. Ama genel olarak yorumlarda esnafı üçkağıtçı olarak düşünen bir algı var. Sizin örneğinizi bilemem yatak odaları bedavaya veriliyor öğrenci ve ihtiyaç sahibine yardım sitelerinde. Her insanın parası, zamanı, emeği değerlidir bana göre o değeride kişi kendisi belirler. Bir malın veya hizmetin bedelide karşılıklı anlaşarak ortaya çıkar.

Yaren Kaboglu 6 yıl