İngiliz filozof Philippa Foot ahlaki ikilemi

şahsen kararsız kaldım

com-m2jtx80j6o1i4pnm2v13.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Nasıl insanlar olduklarını bilmiyorsam karışmam. Ben o butona bastim diyelim o 1kisi digerlerinden daha iyi bir insansa vicdan azabım büyük olur.

G

basmazsan diğer 5 kişi iyiyse olmazmı?

Musa Aynalı 6 yıl

Bunu bilemedigim icin karismam diyorum zaten

Gizem Akçn 6 yıl

Gerci hepsi ayni yola cikiyor benim açımdan

Gizem Akçn 6 yıl

Sanirim kendimi trenin onune atmak daha mantikli

Gizem Akçn 6 yıl

hani demek istediğim düğmeye basmakta senin seçimin basmamakta... Basmayınca olaya kader süsü vermiş olmuyoruz bence. Sonuç olarak, yine kendi seçimimiz ile 5 kişiyi öldürmüş oluyoruz. Bu sebeple ben sanırım 1 kişiyi öldürmeyi seçerdim.

Musa Aynalı 6 yıl

Evet haklisin basmak ya da basmamak benim elimde kader degil. Aslina bakarsan bu suan dusunup karar verebilecegim bisey degil o anki ruh halimle ordaki insanlardan alacagim enerjiyle ilgili birazda.

Gizem Akçn 6 yıl

Ben biraz savaş psikolojisi ile düşündüm. Bu tip durumla herhalde ancak savaş alanında karşılaşabilirim diye. Böyle düşündüğümde bir bombanın yönünü tabi ki 1 kişi olan tarafa çevirirdim sanırım.

Musa Aynalı 6 yıl

Peki ya o tek kisi raylari temizlegen isciyse ve trenin diger hatta olacagini biliyorsa ve o yuzden rahat rahat temizliyorsa ve diger raydakilerde treni henuz fark etmemis kacakcilarsa ?

Gizem Akçn 6 yıl

savas psikolojisiyle dusundugunde ne kadar az kisiye zarar verebilirim dersin haklisin ama ben o gozle degil nasil nitelikli insan kurtarabilirim gozuyle bakmaya calisirim.

Gizem Akçn 6 yıl

Sonuç olarak düşünce deneyimizde bu veriler yok. Elimizdeki veriler 5 insan ve 1 insan. Detayları bilirsek benimde bakış açım o olur.

Musa Aynalı 6 yıl