İnsan diğer hayvanlar kadar özgür mü?

İnsanı diğer canlılardan ayıran özellik düşünmekse eğer, düşünmesi insana avantajmıdır, dezavantajmı? Sizce insan diğer varlıklar kadar özgürmü ?

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

1-Bir insan beynini hayvan beyninden ayıran, frontal bölgenin, yani ön kısımın tüm beynin %40 ını oluşturmasıdır. Hayvanlar da bu oran daha düşüktür. İnsan beynine en yakın olarak gösterilen şempanze de bile bu kısım beyinin %15' idir. Frontal beyin insan vücudunda bilinçli düşünmeyi yöneten kısımdır. Bu bölüm yalnız hacimce büyük değil işlevselliği ile doğru orantılıdır. Kontrol edilmezse insan olmanın eksiye dönüşebilen bazı artılarından olur. Örneğin biz kafamız da zaman yolculuğuna çıkabiliyoruz özellikle de geçmişe, olumsuz bir anıyı hayvanlardan kat kat daha derin düşünürüz aynı zaman da gelecek kaygısı taşırız yani geleceği düşünürüz. Eğer hayatınızda yanlış giden bir şeyler var ise beyninizin bu büyük bölümünü ve gücünü yanlış kullanarak kendinizi geçmişin olumsuz anılarına ve geleceğin olumsuz hayaline kapatabilirsiniz, muhtemelen bir hayvan bu durumu yaşamaz.
Pek Tv izlemem ama(burada ki herkes gibi sadece belgesel ) Sinan Canan ve Oytum Erbaşın katıldığı Öteki Gündem prograını izlerken öğrenmiştim youtube de var tavsiye ederim.
2- insan kendinin mahkumdur ve kendisini ve kendi türünü kısıtlamıştır, kullanmıştır.

H