İnsanlar neden doğum gününü kutlar anlamıyorum?

Dostlar bugünkü doğum günüm üzerinden size bir soru sormak istiyorum; Insanlar neden doğum günlerinde sevinir veya etrafındakiler gününü kutlar. Halbuki bir yıl daha geçiyor ömürden.. İnsanın ister istemez içinde bi coşku oluyor, psikolojik midir?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

İhtiyarlamak...

Ne güzel bir derstir. Nefes ''an''dır. Her nefeste bir geçiş vardır. Bir nefes öncesinin cahilliğini kaldırır üzerinden. Her nefes bir yaşlanıştır. Her nefes bir bedel, bir can atıştır ömründen. Öğrenmenin karşılığında bir nefes bedel alır hayat. Her nefes bir öğreniş, ilerleyiştir varacağın yere. Her bir nefese, doğru yol yakışır bu yüzden. Varılacak yeri iyi belirlemek yakışır. Her nefes kıymetlidir hayatta. Boşa geçen her nefes amacına ulaşamayan bir adım demektir. Gün gelir nefesler 'ben' olur. Gün gelir çizgi olur yüzünde, ak bir tel saçında. Ve gün gelir belini büker nefeslerin.

Boşa harcadığın her nefes kadar toysundur. Varacağın yol her boş nefes kadar yarım. Yine de hoştur ihtiyarlık. Verilen verilmiş, alınan alınmıştır. En yakın zamanındır hedefe. Heyecanla kaplanır için. Ne kadar başarabildiğini görme zamanındasındır.

Hayıflanmak için zaman yok. Her nefeste yaklaşmak yakışır bize. Bir adım, bir adım daha ileriye. Ne güzel şey ihtiyarlık. Bedenimden, ömrümden senin için verdiğim kadar hakettim sana varmayı. Al benide.. Ama hakettiğim kadarını verme. Bana rahmetinden ver istediğimi. Çünkü benim hakettiğimin, rahmetinin yanında lafı olmaz. Ben daha fazla isterim. Ben seni isterim. Ben gerçeğimi isterim.

Mutlu yeni yaşlara..

F

Kalemine sağlik kardeşim:) hep beraber Inş.

Kubilay Türközü 5 yıl

İnşallah kardeşim.

Fikret Yeşilırmak 5 yıl