Irkçılığa karşı kitap tavsiyeleri

ırkçılığı olan birine bunu yenebileceği bir kitap önerebilir misiiniz

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
107
107 CEVAP

Diyeceğim o ki, ırkçılık bir düşünce değildir. Bir bilinç sapması durumudur. Dolayısıyla saygı duyulması gereken bir şey değil, mücadele edilmesi, gerektiğinde aşağılanması gereken bir şeydir.
Irkçının çekip çekip hayaller gören bir uyuşturucu bağımlısından ya da herhangi bir şarlatanın mesih olup Tanrı'yla konuştuğuna inanan tiplerden bir farkı yoktur. Nitekim bu sapma ona tatmin sağlar. Kendisinin doğuştan üstün olduğunu falan düşünür, eh bundan vazgeçmek de zor. Hasan Mezarcı'yı mehdilik iddiasından vazgeçirmek gibi bir şey.

Bir ırkçıyı "al bu kitabı oku" diye ikna edemezsin. Okumaz, okusa bile kabullenmekte güçlük çeker. Çünkü ırkçı olmak için zaten bilimi, gerçekliği reddetmesi ve abuk sabuk bir fantazmaya sapmış olması gerekir.

Bir ırkçıya yapılması gereken ise düşüncesinin gerçeklikten kopuk olduğunu kendisine anlatmaktır. Bunu yaparken aşağılayıcı, alaycı bir dil kullanmak iletişime geçmenin tek yolu olabilir. Zaten biraz genetik öğrense doğuştan gelen üstünlüğün pek mümkün olmadığını anlar. Ya da biraz tarih bilgisi kafasındaki fantazmaları yıkmasına yardımcı olur. Ama öncelikle o sarhoşluktan çıkması gerekir.

B