Irkçılığa karşı kitap tavsiyeleri

ırkçılığı olan birine bunu yenebileceği bir kitap önerebilir misiiniz

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
107
107 CEVAP

Sözünü ettiğim kitap Sinan Özbek adinda bir yazara aitmiş. Ayrıca Tanıl Bora'nın da milliyetçilik ve ırkçıliga dair sağlam bir kitabı var. özellikle Türkiye'yi incelemiş. yorumlardan da anlayabileceğimiz üzere vahimdir ki Türkiye'de içindeki ırkçılığın farkında olmayan epey insan mevcut ne yazık ki.

Ö

Maalesef. Türkiye'de insanlara bilimsel düşünce öğretilmiyor, tarihin nasıl okunacağı öğretilmiyor, insani değerler öğretilmiyor, masalsı bir tarih öğretiliyor. 7-8 yaşında dayıyorlar ecdad şöyleydi böyleydi diye. Irkçılığın yaygın olması normal o yüzden.

Babür Cambekli 4 yıl

Babür Cambekli Ecdadı da doğru düzgün öğretmiyorlar. Herşey işlerine geldiği gibi

Anıl Kenaroglu 4 yıl

Anıl Kenaroglu Öyle Biraz Türk tarihi okusa biyolojik olarak "Türk ırkı" diye bir şeyin kalmadığını anlayacak. Ama cehaletin konforundan uzaklaşmak zor.

Babür Cambekli 4 yıl

haha Türk ırkı var Altay Türkleri, Yakutlar, Vs gibi Türk boyları hala aynı şekilde gidiyor Saf diyebileceğimiz Türk boyları. Lakin anadoluda kan ırkçılığı olarak anlaşılan saf kan türklük kalmadı. Bir yazı okumuştum anadolu da Türk geninin &20 lerin altına düştüğüne dair..

Anıl Kenaroglu 4 yıl

Oralarda da "saf" olduğu tartışmalı. Yani Aborjin gibi, Japon gibi bir "Türk" tiplemesi yok. Ulusları yaratan şey kültürdür. İnsanları balık ya da kedi gibi türlere ayırmak pek mümkün değil.

Babür Cambekli 4 yıl

Dış dünya ile iletişim konusu aslında bütün meseleyi özetliyor. Bir türk tiplemesi var. Gözler ve elmacık kemikleriyle başlayan. Ortak dil ama farklı ağızlar kullanan topluluklar da var. Onn için kedi türü gibi ayırabiliriz hocam insanları. Bir bulgaristan türküyle, bir kazakistan kazağının anlamlarını bilmeden aynı gelenekleri yaşattığını biliyor musun? Ama hiç bir bağlantılraı yok bir birleriyle Onun için peşin hükümlü olmamak gerekiyor.

Anıl Kenaroglu 4 yıl

Bir zamanlar varmış. Altaylardaki Proto-Türk kavimleri o tipolojiye uyuyor. Ama sürekli etkileşim hâlinde bir coğrafya ve o tipin korunması pek mümkün değil. Mesela Güney Amerika yerlilerinin torunlarını bugün "Latin" olarak anarız. Latin kökenli olmasalar da o kültürel havzaya dahildirler. Ulusları oluşturan daha çok böyle şeyler.

Babür Cambekli 4 yıl

diyorsun yine katılmıyorum. Neyse bu böyle içinden çıkılacak bir durum değil. İyi günler

Anıl Kenaroglu 4 yıl