Java mı yoksa kotlin mi öğrenmeliyim?

Merhaba arkadaslar java dilini ogrenmeye baslaycam ama javayimi yoksa kotlinimi ogreneyim bilmiyorum.
Bana bir fikir verebilirmisiniz?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
4
4 CEVAP

Android için ise kotlin ama web, masaüstü ve diğer framework'lerin kullanımı için soruyorsanız en azından şimdilik Java'da kalın.

A

Hocam bende sizi yakalamışken sorayim. Swift 5 çıktıktan sonra swift4 bilenler yeniden öğrenmek zorunda kalicak öğrenmek icin 5 i bekleyin diyorlar siz ne onerirsiniz?

Mehmet Yağmur 5 yıl

Hocam javadan kotline geçiş hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Java bilen biri için kolay olur mu geçiş süreci?

Emrullah Pink 5 yıl

Mehmet Yağmur Sonu yok bu işin 5'e de 6'yı bekleyin diyecekler Ben 1 versiyonundan beridir kitabını yazıp okulda ve firmalarda dersini veriyorum. Her yeni versiyonda birşeyler ekleniyor ve değişiyor ama bu değişim %100 değil %3, %5 oranında.

Aykut Yakalar 5 yıl

Emrullah Pink Java'dan da, C#'tan da, hatta C++'tan bile kotlin'e geçilebilir. Ama kotlin'e en yakın dil Swift. Swift bilen birisinin kotline geçmesi hepsinden daha kolay.

Aykut Yakalar 5 yıl

Aykut Yakalar Eğitim de Javadan gidiyorlar şu anlık... Artık mantığını anladıktan sonra geçicez hocam... Çok teşekkürler

Emrullah Pink 5 yıl

emrullah Rica ederim doğru olanı yapıyorlar bence de. Ben de 1 yıldır kotlin üzerine çalışıyorum ama üniversitede verdiğim Android dersinde de dışarıda firmalara verdiğim eğitimlerde de bugüne kadar Java anlatıyordum. Bu arada Swift kitabımın bir benzerini Kotlin için de yazıyorum. Yakın zamanda bitecek. Android kitabımın ise 5. baskısı çıkacak önümüzdeki günlerde. Onda da hala Java var.

Aykut Yakalar 5 yıl