Kaos teorisi hakkında yorumlar

kaos teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kelebek etkisi ve bu etkiden kaynaklanan zorunlu fiiller sizce de zorunlu mudur? Kisacası özgür irade var mıdır yoksa irade yanılsama mıdır?

Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

özgür irade yoksa kimsenin işlediği suçlardan dolayı ceza almaması lazım...
lakin düşünme insanın kendi seçtiği bir yoldur.

M

kanser hücreleri sana zarar verdiği için yok edilir. Hücre bunu isteyerek mi, isteksiz mi yaptı diye bakılmaz. Bunun gibi suç işleyen ister iradesiyle, ister iradesizce suç işlemiş olsun cezası verilir. Teze karşı yanlış anti tez.

Şükrü Ozsoy 5 yıl

Şükrü Ozsoy onlar hayvansal dürtülerini yerine getiriyor iradenin olması için düşünmenin olması lazım ve insan düşünüyor.

Muhammet Kochilar 5 yıl

hocam "düşünce" dediğin şey öylesine kıt ki. Yani bir et parçası ile düşünüyorsun. Bunun mükemmel bir düşünüş olduğunu da asla bilemeyiz. Varlığı algılamadaki duyu yetersizliğimizi de tespit edemeyiz. yani beynin düşünüşünü ilaçlar alkol hatta yiyecekler bile etkiler. Bu etkilerin altında nasıl olur da "ben özgürce düşünüyorum" deriz.

Şükrü Ozsoy 5 yıl

düşünce özgürlüğü : Düşüncenin dış baskı ve yasaklarla sınırlandırılmaması, fikir hürriyeti öğrenme faaliyeti ile düşünce özgürlüğü farklı şeylerdir.

Muhammet Kochilar 5 yıl

aynı dilde buluşamadık.

Şükrü Ozsoy 5 yıl