Kepekten nasıl kurtulunur?

Selamlar olsun selamımı alan herkese:) Benim uzun zamandır çözülemeyen bir sorunum var. KEPEK! Şimdi bir çok kez doktora gitmişliğim var ancak bir türlü şu illeti kafamdan atamıyorum ve son zamanlarda baya bir ilerlemiş durumda(kaşlar ve göz kirpiklerinde). Aramızda uzman kişiler veyahut bu kepek ile önceden görmüş ve hastalığı geçirmiş kişiler acaba nasıl kökten yok edebilirim.
Dipnot: Saçım uzun.
Dipnot2: saçlarım ve kaşlarım dökülüyor.

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Öncelikle daha önce burada bir kaç arkadaşa daha yardımcı olmuştum. Bizim ailede bu genetiktir dedem, babam herkes bu hastalığı çekti. Ama öncelikle sizin sorununuz sadece kepek mi yoksa bu bizdede genetik olan tedavisi olmayan(kolsuz agopa kadar gittik) deri hastalığı mı? Kışın daha fazla azıyor mu? Saçların uzunken daha fazla kaşıntı yapıyor mu? Kaşlara alnına kadar pullanma oluyor mu?
İlk önerim saçını mutlaka sürekli kısa tut.
Asla ve asla şampuan kullanma.
Kaşınırsa ketorali sür gerekirse her sabah iyi gelir.
Her sabah kalkar kalkmaz yüzünü nemlendir.
Sadece defne ve zeytinyağı sabunu kullan kafanda.
Olabildiğince azadığını görüceksin ve malesef tedavisi yok. Kaşıman en büyük düşmanı olur. Ancak söylediğim tabiki senin bu hastalığa mensup olman doğrultusunda verebileceğim öneriler. Normal kepek ise bir doktora görün hemen hallolur.

A

Yorumun için teşekkür ederim:) genetik hastalık değil bizde. Mesela başıma bere veya şapka taktığımda içinde müthiş derecede karıncalanma oluyor sanki bişeyler yiyor kafamı:) kışın oluyor daha sık. Kaşlarım dökülüyor yazmayı unutmuşum ayrıca saçlarım da kırılgan hemen dökülüyor.

Ziya Çalsus 5 yıl