Kepekten nasıl kurtulunur?

Selamlar olsun selamımı alan herkese:) Benim uzun zamandır çözülemeyen bir sorunum var. KEPEK! Şimdi bir çok kez doktora gitmişliğim var ancak bir türlü şu illeti kafamdan atamıyorum ve son zamanlarda baya bir ilerlemiş durumda(kaşlar ve göz kirpiklerinde). Aramızda uzman kişiler veyahut bu kepek ile önceden görmüş ve hastalığı geçirmiş kişiler acaba nasıl kökten yok edebilirim.
Dipnot: Saçım uzun.
Dipnot2: saçlarım ve kaşlarım dökülüyor.

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Seboreik dermatit olma ihtimali var mı? Eğer öyle ise bir şey önerebilirim.

Ö

İlk kez duydum yabancı kaldım biraz.

Ziya Çalsus 5 yıl

Pul pul olur deri, kepeğe çok benzemez biraz iridir. Bazılarında kaşıntı yapar. Kışın daha çok artar, kaşlardan sakala kadar her yerde çıkabilir.

Ömer Reyhan 5 yıl

Yemin ediyorum çıkıyor sjsjs ama şu var pul pul diyorsunuz saçlarımdaki ve kaşlarımdaki aynı şey:)

Ziya Çalsus 5 yıl

O zaman geçmiş olsun. Ben doktor değilim, buradaki bazı kazmalar gibi teşhis koyamam ama dediğim şeyler varsa olma ihtimali yüksek. Öncelikle doktora gidin ve teşhis ettirin. Eğer seboreik dermatit ise büyük oranla bunun kronik olduğunu ve bunla yaşamaya alışmanız gerektiğini unutmayın. Çok fazla şey söyleyen var ama birçoğunun bendeki anlamı 'tatava' oldu. Saç için Vichy şu ana kadar en iyisi. Diğer tüm her şeye, deri bir antikor üretti.

Ömer Reyhan 5 yıl

omerin tediklerine ilave olarak kasintida var ise gecmis olsun buyuk ihtimal seboreik dermatit % 100 tedavisi yok sadece azaltirsin. Bende de ayni durum yaklasik 7 senedir var stresli zamanlarinda daha cok artar. Her turlu sampuandan uzak durmani tavsiye ederim ve benim buldugum cozum katran kukurt karisimi olan sabun eczanelerde var ondan baska birsey kullanmiyorum

Cengiz Evci 5 yıl

Kaşıntı her zaman oluyor şu yorumları dikkate alırken bile bir elim başımda oluyor yorumlarınızı akşama kadar dikkate alacağım. İnşallah çözülür. Bazen kepek gidiyor hiç yok ama bazende olmadık zamanda birden kepeklenme oluyor ya vay halime

Ziya Çalsus 5 yıl