Kepekten nasıl kurtulunur?

Selamlar olsun selamımı alan herkese:) Benim uzun zamandır çözülemeyen bir sorunum var. KEPEK! Şimdi bir çok kez doktora gitmişliğim var ancak bir türlü şu illeti kafamdan atamıyorum ve son zamanlarda baya bir ilerlemiş durumda(kaşlar ve göz kirpiklerinde). Aramızda uzman kişiler veyahut bu kepek ile önceden görmüş ve hastalığı geçirmiş kişiler acaba nasıl kökten yok edebilirim.
Dipnot: Saçım uzun.
Dipnot2: saçlarım ve kaşlarım dökülüyor.

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Merhaba hastalığınız'ın adı muhtemelen seberoik dermatit. Kepeklenme ve pul pul dökülme oluyor. Bende de aynısı var tedavisi yok. Sadece şampuan ve kremlerle rahatlatabilirsin. Kullandığın kremler kortizon içerikli olmasın. Sampuanlarda da çinko prition özellikli olmasına dikkat et. Head and shoulders benim tek kullanabildigim şampuan markası. Bunun dışında doktor kontrolüne gidip nizoral veya muadili ketekonazol içerikli medikal sampuanlari kullanabilirsin. Geçmiş olsun.

E

Aynı şampuan kullanıyoruz ama işte bi türlü yok edemedik sağolun yinede.

Ziya Çalsus 5 yıl

Birçok modeli var hangisini kullanıyorsunuz. Bende kaşıntı yoğun olduğu için kaşıntılı saçlar için okaliptus özlü olanı kullanıyorum.

Erdem Ayfer 5 yıl

Diğerleri pek işe yaramıyor. Dediğim gibi seberoik dermatit olması çok yüksek, bulunduğunuz şehirdeki bir üniversite hastanesine giderseniz. Gerekli tanıyı koyarlar

Erdem Ayfer 5 yıl

Yağlı saçlar için kullanılan şampuan köpekte dahil.

Ziya Çalsus 5 yıl

Bana başka şampuan yaramadı. Kaşıntı engelleyici olan modelini kullanıyorum. Yogun kepeğe karşı etkili

Erdem Ayfer 5 yıl

Ss atar mısınız o şampuanı deneyebilirim.

Ziya Çalsus 5 yıl

com-3wfp6l7nnt7p74zzjblh.jpg

Erdem Ayfer 5 yıl

Kaşıntılı saç derisi için yazıyor

Erdem Ayfer 5 yıl

Sağolun:)

Ziya Çalsus 5 yıl