Kepekten nasıl kurtulunur?

Selamlar olsun selamımı alan herkese:) Benim uzun zamandır çözülemeyen bir sorunum var. KEPEK! Şimdi bir çok kez doktora gitmişliğim var ancak bir türlü şu illeti kafamdan atamıyorum ve son zamanlarda baya bir ilerlemiş durumda(kaşlar ve göz kirpiklerinde). Aramızda uzman kişiler veyahut bu kepek ile önceden görmüş ve hastalığı geçirmiş kişiler acaba nasıl kökten yok edebilirim.
Dipnot: Saçım uzun.
Dipnot2: saçlarım ve kaşlarım dökülüyor.

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

geçenlerde yıldım dedim doktora gideyim.

doktora gitmekten çekinme. Git kepek rezalet problem.. Saç döker. Stresten başladığını unutma ve artık o psikojini düzelt (okulun son senesi döktüm bütün saçları kepekten)

ama dur ben sana kendi hikayemi de anlatayım da nasıl bir süreçten geçtiğini gör.
bunları yazıyorum diye de direk uygulamaya kalkma. Git dematolog görsün saçını. Neden döküldüğünü nasıl bir tedavi uygulayacağını o bilir. Ben bir garip hasta kendi sürecimi burada anlatayım yine de..
ketoral ile çözdüm ama kullanım sıklığını ayarlamak lazım yoksa bir yerden sonra işe yaramamaya başlıyor. Sıklığı kendin belirleyeceksin. bir gün var bir gün yok kullan. Her gün duş alan biriysen bu ara günlerde şampuan ya da herhangi bir kimyasal kullanma saçına. Vücudunu temizle çık. Sonra her gün kontrol et 5 gün içinde derideki kabuklanma gittiyse kullanımı 4 günde 1 olarak güncelle. Tabi bu süreçte her sabah saç serine ve kepek durumuna bakmayı unutmamalısın. Yani takip edeceksin ki mantarı normal seviyelere çekebil. Tekrar başlatacağı zaman genellikle toz büyüklüğünde kepekler görünür, gördüğün zaman mutlaka ketoral kullandım. 5 6 hafta sonra ketoral'ı önerildiği gibi ayda 2 gibi bir düzeye çekmen gerekecek. Çok kullanmak sağlığa zararlı.

son olarak kepek şampuanını yanaklarına ve kepeklenen yerlere sür. Kullanırken saçında 4 5 dakika beklemesine izin ver ve bu sürede hafif masaj yap. Çok önemli bir mevzu daha bu şampuanı iyice durulamak lazım. Kafanı haşlar suyun altına tutma. Ilık olsun hatta ılıktan bir tık daha soğutabilirsin kafanı durulayıp ıslattığın suyu. Duştan sonra mutlaka kurula saçını. Islak bırakma..

M

sağolasın. Dikkate alacağım dediklerini.

Ziya Çalsus 5 yıl