Kerimcan Durmaz kimdir? Sanatçı mıdır?

Keremcan Durmaz kimdir? Sanatçı mıdır? Bir sanat yaptığını sanmıyorum. Ülkemizde fenomen olmasına etki yaratacak ne yapmıştır? Hiçbir şey. Adam sadece gay ( ya da gay taklidi yapıyor ) ve bunun üzerinden prim yaparak, gerek televizyon programları, gerekse çeşitli etkinliklerde baş rol oynuyor. Sahi ne zaman kaliteli şeyler izlemeyi öğreneceksiniz?

Halk olarak bu aptalca maymun gösterilerine gösterdiğiniz ilgi ve alakayı, maalesef pek çok önemli konuya gösteremiyorsunuz.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Suç
Kerimcanın degil neşet baba borç içinde ölürken, bu işe yaramaz üretmez adamı yücelten halkın.

E

"Ben gençlerin cigara parasına göz dikmem" diyerek halk konserlerini ücretsiz yapan bir sanatçının borç içinde ölmesi bence beklenmedik bir durum değil ki zaten Demirel zamanında kendisine sunulan 'devlet sanatçılığı' unvanını; "O dönem Süleyman Demirel cumhurbaşkanıydı. Devlet sanatçılığı bana teklif edildi. Ben, 'hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor' diyerek teklifi kabul etmedim. Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük mutluluk bu. Şimdiye kadar devletten bir kuruş almadım, bir tek TBMM tarafından üstün hizmet ödülünü kabul ettim. Onu da bu kültüre hizmet eden ecdadımız adına aldım." diyerek geri çevirmiştir. Halk bu tavra destek vermiş ve Neşet Ertaş âdeta yaşayan bir efsane olmuştur. Unesco Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında yapılan ulusal envanterlerden Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanterine alınarak yaşayan insan hazinesi kabul edilen Ertaş, 25 Nisan 2011 tarihinde İTÜ Devlet konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görülmüş, bağlamadaki tavrı ve türküleri konservatuarlarda ders olarak okutulmuştur. Hayatı ve eserleri Doç. Dr. Erol Parlak tarafından iki ciltlik bir kitap hâlinde yayımlanmıştır. vs vs NEŞET ERTAŞ YETENEKLİ BİR SANATÇIDIR ANCAK KERİMCANLA KIYASLANMASI GEREKSİZDİR ÇÜNKÜ AYNI KULVARDA DEĞİLLER. BİRİ DJ (VEYA SOSYAL MEDYA FENOMENİ) DİĞERİ SES SANATÇISI. ARALARINDA KURULABİLECEK TEK İLİŞKİ BİRİNİN EĞLENCE SEKTÖRÜNDE OLDUĞUNDAN DAHA FAZLA PARA KAZANIYOR OLMASI OLABİLİR. BU KERİMCANIN YAPTIĞI İŞİN NEŞET ERTAŞLA KIYASLANABİLECEĞİ ANLAMINA GELMEZ. ÖDÜLDE VE PARADA GÖZÜ OLMAYAN RESSAMLA TEKEL BAYİİ SAHİBİNİ KIYASI KADAR GEREKSİZ BU YAPTIĞIN.

Merve Minezzilleh 5 yıl

Merve Minezzilleh ben bu adama para kazandıran cahil gençlerin o adamı dinleyenle dalga geçtiğini gördüğüm için tiksiniyorum yetişen nesilden. Kurtarabildiklerimi kurtarmaya çalışıyorum...

Evren Kutluad 5 yıl

Merve dedim ya ben sadece bir eğitimci olarak uyarırım. Anlatırım. Kavga edersek gençlerle ters teper

Evren Kutluad 5 yıl

Bir eğitimci olarak ödülün yasaktan daha caydırıcı olduğunu da bilmeniz gerekir o halde. Gençlerin elinden bir eğlencesini almaktansa onlara kitaplar önermek yahut dikkatlerini bilime, sanata çekmek daha doğru bir yöntemdir zira önemli meselelere gereğinden fazla kafa yoran bir beyin otomatik olarak eğlence sektöründen uzaklaşacaktır. Benim fikrimi soracak olursanız herkesin biraz eğlenmeye de bilime de sanata da ihtiyacı vardır. Herkes Neşet dinlemek zorunda da değil bırakalım insanlar kimlerle eğleniyorsa devam etsinler bari eğlence anlayışımızda bir tabumuz olmasın. Otomatik Portakallara hayır!

Merve Minezzilleh 5 yıl

merve eğlence o degil. Sosyal bilinç eksikken eğlenmeyi düşünmemeliler. Huzur evlerini gezdirdim. Yetimhaneleri gezdirdim. Çarşı grubunum organizasyonlarını anlattım. Onlar yine kerimcanın göt sallamasına baksın. Ama insani sorumluluklarının bilincinde olsunlar. Neşet ertaş'ın borclu öldüğünü ve bunu haketmediğini de bilsin.

Evren Kutluad 5 yıl

çocuklara huzur evi, yetimhane ve neşet ertaş üçlemesinin zevk vereceğini nasıl düşünürsünüz? Onlar henüz işin makarasında ve doğal olarak sizinle aynı eğlence anlayışına sahip değiller. Finlandiya eğitim sistemine bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

Merve Minezzilleh 5 yıl