Ana Sayfa
»
Sağlık
»
Bebek sağlığı
»
Kızım üç aylık ve proktokolit (bağırsak tepkili süt alerjisi) böyle durumda probiyotik kullanan oldu mu?
Kızım üç aylık ve proktokolit (bağırsak tepkili süt alerjisi) böyle durumda probiyotik kullanan oldu mu?
2 kişi takip ediyor.
Paylaş:
Nedir bu probiyotik arkadaşlar. Maflor yazmışlar. Maflor ilaç değil mi. Süt alerjisini mi geçiriyor. Bilgi verirmisiniz
Yurtdışından gelen bi probiyotik var alerjik bebeklerin barsak florasını geliştirerek bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor böylece alerjilerden kurtulmak ya da minimuma indirmek mümkün oluyor
Birkaç probiyotik ismi daha geçti burda ama sanırım en iddialı olan bu bahsettiğim
Peki neden doktorlar onermiyor çaresi varsa
Probiyotik bağırsakta bulunması gereken yararlı bakteriler. Mesela antibiyotikler azalmalarına sebep oluyor. Probiyotik takviyeleri ile biz dışarıdan sağlıyoruz.
ÖZET: Probiyotikler, yeterli miktarlarda alındığında geleneksel beslenme etkilerinin ötesinde sağlık üzerinde olumlu etki gösteren canlı mikroorganizmalar olarak tanımlanmaktadır. Probiyotiklerin söz konusu olumlu etkilerinden biri bağırsak metabolizmasına etki ederek mukozal bağışıklığı uyarmasıdır. Son zamanlarda yapılan birçok çalışmada atopik egzema, astım ve diğer alerjileri kapsayan atopik hastalıklar ile gıda allerjilerinin belirtilerinin tedavisinde ve bunlardan korunmada bağırsaklarda kolonize olan bakterilerin rollerinden bahsedilmektedir. Probiyotiklerin mukozal bariyer fonksiyonunu geliştirerek allerjik reaksiyon üzerinde yararlı etki gösterdiği ve bunun yanında küçük çocuklar tarafından probiyotik tüketiminin bağışıklık sisteminin gelişimini olumlu yönde etkileyebildiği bildirilmektedir. Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum gibi probiyotikler süt proteininin neden olabileceği gıda allerjilerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Örneğin Lactobacillus rhamnosus ’un muhtemelen bu proteinleri daha küçük peptidlere ve amino asitlere parçalamak suretiyle etki ettiği belirlenmiştir. Söz konusu bakterinin diyetlerine ilave edilen çocuklarda atopik dermatit belirtilerini azalttığı da tespit edilmiştir. Yeni doğan bebeklerde probiyotik kullanımı onları çocukluk döneminde oluşabilecek alerjilerden koruyabilmektedir. özellikle son yıllarda alerjik hastalıkların sık görülmesi sonucu konu ile ilgili çalışmalar artmakta ve Batılı toplumlarda bu hastalıkların tedavisinde toz, jel veya kapsül formunda probiyotikler kullanılmaktadır.
Doktorların neden tavsiye etmediklerini bilemiyorum. Sadece şöyle bir yorum yapıyorum. Bu konuda yapılan araştırmalar sürmekte ve yeterli düzeyde değil. Doktorlarımızın pek çoğu da yeniliklerin ve alışılmış dışındaki şeylerin kendileri adına risk teşkil etme ihtimaline karşı yönlendirmiyorlar bizleri belki de.
Ülkemizde satılan çok sayıda probiyotik var. Adını sıkça duyduğumuz maflor, reflor ve biogaia birer probiyotik. Ama eser miktar süt içerme ihtimalleri var. Ve daha pek çok marka var. Enterogermina için süt eser miktar dahi içermediği söyleniyor.
Yani kullanmak aynı zamanda risklide olabilir doğrumu anlıyorum.
Almak istersek eczanelerde bulunur mu
Hayır risk yok sadece olası bir durumda buna bağlayıp doktorları suçlarız diye belki de.
Probiyotik in hiç bir şekilde zararı yok. Zaten yoğurt peynire kefir de var hatta anne sütünde. Biz takviye ile daha kolay yoldan alıyoruz. Zaten diyette olduğumuz için pek çok probiyotik içeren üründen uzağız ne yazıkki
Evet Dr dan hem kendim hem bebeğim için istedim vermedi doğal yollardan alın dedi hangi doğal yoldan alıcaz peki yoğurt kefir et suyu turşu vs hiçbirini yiyemiyoruz ki
Aynen katılıyorum. Ben internetten sipariş ettim enterogermina yı. Süt içermiyor. Ben onu kullanmaya başladım. Bebeğim 3 aylık olduğu için henüz ona vermedim.
Eczanelerde var pek çoğu. İlaç olmadığı için İnternette de satılıyor