Kredi kartı borcu için başlatılan yasal takip süreci nasıl işler?

Arkadaşlar 500 Lira kredi kartı borcum var uzun süredir ödeme yapmıyorum. Bankadan birkaç gün içerisinde asgari ücreti ödemezsem yasal takibin başlatılacağı haberi geldi. Bu süreç nasıl işler, ne gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirim bilgisi olan var mı ?

EDIT: Borcu tabiki ödemek istiyorum ve ödeyecek durumum olsa zaten öderdim. Bunu açıklamak zorunda kalmak çok üzücü.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Borcunun asgarisini 90 gün içinde ödemezsen 91. Gün kanuni takibe gidersin. Şu an idari takiptesin. Kredi işini zaten unut puanın çoktan sürünüyodur. O kısımları hiç anlatmiicam. Kanuni takibe gittiğin anda banka diicek ki "ben bunla uğraşamam, buyrun sayın avukat, eti sizin kemiği benim"
Bunu duyan avukat ilk olarak senin 500 TL lik borcuna 300-400 TL av. Masrafı ekler. Sonra seni ve aileni aramaya başlar, ki her türlü bulur, kaçış yok. Ya sözün özü sakın takibe düşme. Ben bu işleri yapıyordum, çok sıkıntı.
Şu an en mantıklı şey, ya gidip bir an önce naaap et bul assgariyi, ya da çağrı merkezini ara taksitlendirme (yapılandırma) iste. Küçük bir peşinat ödüyorsun sonra taksite bağlanıyor tüm borcun. Sormak istediğin varsa sen sor ben söyliim.

A

Direk bankaya gitsem ?

Fatih Kalkandelen 6 yıl

Ve bunu taksitlendirseler nasil bi taksitlendirme olacak

Fatih Kalkandelen 6 yıl

Bankaya gitsen de olur. Ama önce çağrıyı ara. Çünkü peşinat almayabilirler, bankasına göre değişir gerçi. Ya peşinat ödesen de borcundan düşüyor zaten. Borcun az olduğu için en fazla 12 taksit yaparlar. Normalde 36ya kadar yolu var. Ama ne kadar az taksit olursa o kadar az faiz ödersin.

Ayça Tonguç 6 yıl

İlk taksiti gelecek ay ödersin.

Ayça Tonguç 6 yıl