Kullandığımız diş macunları florsüz mü olmalı?

Merhaba, diş macunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Florürsüz mü olmalı?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
64
64 CEVAP

Değerli arkadaşlar. Tüm yorumları uzulerek okudum. Bizim inancımız" emanetin ehline verilmesi " ni emreder. 35 yıldır dış hekimliği ilmi ile uğraşan birisi olarak kısa kısa yazacağım. Sorusu olana geniş cevaplar verebilirim.
Flour vücudumuzun ihtiyacından bir maddedir. Bahsedilen zararlar herşeyde olduğu gibi fazlası durumunda ortaya çıkar.
Bazı yörelerde doğal beslenme düzeninde (sulardav. S.) fazlası olduğu halde (isparta lilarin dişleri sarıdır ama curumez) bazı bölgelerde hiç yoktur. (Amerika kitasinda)
Calcium ile birleşerek kalsiyumflorur yapar ki bu da çürümeye karşı direnci arttırır. Bu nedenle dış macunlarinda kullanılır. Amerkada yüz yıla yakın zamandır su. Süt. Bisküvi. V.s herşeye konmuştur. Hala konmaktadir. Avrupa ve ABD de 30 yıldan fazla annenin hamileliginden 15 yaşına kadar cocuklara sistemik verilmiş dişler üzerinde lokal etkiden fazla etkisi olmadığı anlaşılınca vazgecilmistir. Fakat bugün tüm dünyada rutun olarak lokal florjel uygulamaları profosyonelce yapılmaktadır.
Karbonatla fırçalamak yüzey çizikler yaparak dişlerimin cilasini bozar ve sarmaya neden olur .
Macunlardaki beyazlaticilar oksijenli şu hükmündedir bu nedenle zararsizdirlar.
Çocuklarınız bir tüp macunu yeseler bile zhirlenmis kabul edilmeyecek miktarda flour almış olurlar.
Hepinizin sağlıklı yaşam hassasiyetini kullanan yeni bir sektör var. Sağlıklı yaşam sektörü. Bu sektörün tuzaklarına düşmeyin.
Dış macunlarinda herbiri farklı formuldedir ve hepsinin faydası kanıtlanmıştır. Doktorunuzun size özel bir tavsiyesi yoksa genel olarak her seferinde farklı macun kullanmalısınız. Ve mutlaka dış fırçaladıktan sonra ağzınızı calkalamamalisiniz. Sadece tükürmek yeterli. Macunu tadı ağzınızda kalmalı. ..
Bakteriler karbonhidrat ve şekeri parcaladiklarinda asit açığa çıkartırlar. Buda dişlerin yüzeyinde yapının bozulmasına neden olur. Ve devamında çürük olur. Bu yüzden asitli mamuller zararlıdır. (Cola veya limon gibi) Çürüğü yapan bir mikrop cesididir ve bulaşıcıdır. Bu konuyu sonra paylaşabilirim. Bu mikrobun zararı calsiyumflourid üzerinde daha azdır.
Dış fırçalamanin asıl etkisi mekanik temizliktir. Fırça ve dış ipi işin yüce 70 ini yapar. Gerisi macun ve gargaralardir. Çok para verip aldığınız macunlardaki mucize beklemeyin.
Dışarı macunlarinda veya hassasiyet gidericiler, onaricilarv. S. hepsi bilimseldir. Korkmayın
Dış fırçalamak sünnettir, misvak bu sünnetin o günkü aracıdır. İnanın resulullah (sav) efendimiz elektrikli fırça olsaydı onu kullanırdı. Araba olsaydı deveye binmezdi.
Son söz. Çocuklarınıza florlu macun kullandirmaktan çekinmeyin ve mutlaka okullarda uygulanan vernik ve flour jel uygulamalarını yaptırın.
Son bir hadisi serif" kendisini bilgili zanneden cahilden korkun. Hem kendisine zarar verir hemde baskasina"


M

Bizim diş doktorumuz ve oğlumun doktoru da böyle söyledi doktor bey. Diş fırçaladıktan sonra ağzı çalkalamayın sadece tükürün. Ağzınızda bir süre o macun kalsın. Koruma tabakası oluşturuyor dişler üzerinde. Ben de bu konuda sizin gibi düşünenlerdenim. Hayatımızdan florürü hiç çıkartamayız. Ama en aza indirmek mümkün yine de. Florürsüz diş macunu kullanmadım hiç bu konuda da benim şahsi düşüncem böyle gerek yok.

Hatice Atik 6 yıl

epifiz bezini kireclendirdigide bilimsel gercek. Zaten temizligi firca yapiyksa florur kullanin teziniz direk çökuyor.

Halit Çalışal 6 yıl

Florur cok tartismali bir madde ve yarari kadar zararlari da ciddi tartisma konusu. Saglikli ve dogal yasam bir sektor de kimyasal olarak bize marketlerde dayatilan macunlar karsi ve daha buyuk bir sektor degil mi? Ben yillardir florursuz kullaniyorum. Dis ipi ve zaman zaman gargara destegim var. Hic curugum yok ve gittigim her dis hekimi dislerimin temizligi ve sagligini gayet iyi buluyor. Bir hekim olarak sadece florurlu macunlari onermeniz tarafli bir yaklasim degil mi? Florursuz ve gayet kaliteli ustelik fiyati da uygun bir cok macun var. Neden onlari da onermiyorsunuz? Bir sektorun dogusu ihtiyactan olmuyor mu?

Zeliha Karapicak 6 yıl

Zeliha Karapicak hanımefendi kişiden kişiye değişebiliyor. Bazı insanlar diş fırçalamasa bile dişlerinde hiç Çürük yoktur. Bazıları günde kaç defa fırçalar amma dişleri hep çürük, hep sarı ve diş etleri hasta. Sizin diş ipi ve gargara ile ulaştığınız o güzel ve sağlıklı dişlere başka insanlar ulaşamayabiliyor. Ben yaptım, ben de böyle oldu diyerek yöneltmekte her zaman anlayamadığım bir şey olmuştur.

Hatice Atik 6 yıl

Diş doktorları ne içindir. Eğer hiç kimse doktora ihtiyaç duymadan kendi hastalığını veya rahatsızlığını kendi Çözebiliyorsa o zaman doktorlar neden okuyorlar? Diş doktoruna gidersiniz, sizin diş etinize, dişinizin yapısına göre tedavi uygular veya bir şey önerir. Yani ben yaptım, ben de işe yaradı, siz de böyle yapın, bir şöyle yapın ben bu altını çizdiğim konuyu anlamakta güçlük çekiyorum. İnsanlar bir birinden farklıdır. Herkeste aynı tedavi veya uygulama işe yaramaz.

Hatice Atik 6 yıl

Insanlarin onerilerini paylastigi bu platforma neden uyesiniz anlayamadim Hatice hanim. Zira sizin mantiginizla bakarsak doktorlar disinda kimsede bir sey ogrenemeyiz. Ha bu arada her gun bir zarari nedeniyle piyasadan toplatilan ilac urun vs.. Yi hic soylemiyorum bile.

Zeliha Karapicak 6 yıl

50 yil once nefesiniz acilsin diye sigara icin diyen doktorlar bugun icmeyin diyor. 10 yil once tereyagi zinhar yemeyin diyen doktorlar simdi yiyin diyor. Bilim surekli gelisen yanlisi atip dogruya yonelem bir akis icindedir. Bugun dogru bildikleriniz yari degisebilir.

Zeliha Karapicak 6 yıl

Bunun adına gelişim diyorlar. Tıp gelişiyor, insanlar da gelişiyor. Belki gelecekte diş fırçası diye bir araç bile olmayacaktır, belki de diş doktorları tarihe karışacaktır. Mesela diş doktorlarının hepsini işsiz bırakacak bir icat yaptı Japon bilim adamları haberi okudunuz mu? Bulursam linkini paylaşacağım

Hatice Atik 6 yıl

Diş hekimliği bencede çok az gelişme gösteren bir konu. Cıva kullanarak dolgu yaptılar yıllarca.. Neler çektik..

Can Cav 6 yıl

Tıp gelişmiyor 50yil önce tereyağı kolestrol yapıyor diyerek margarini insanlara sattılar. Şimdi çoğu insan damar tıkanıklığı bilmem ne yaşıyor. Zaten var olan gerçekleri gizleyip yeni dogrularına göre üretim yapıyorlar.

Mihriban Palamut 6 yıl