Kürtçeyi sonradan öğrenenler, nasıl öğrendiniz?

Kürtçeyi sonradan öğrenen var mi? Ve nasil öğrendiniz ?
Not: Sadece merak ettiğimden dolayi soruyorum.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Mardin'deyken okulda kötü arkadaşlarım ben kürtçe bilmiyorum diye kürtçe şekilde bana ana avrat düz gidiyorlardı. Ben de daha yakın olduğum kürt arkadaşlarımdan bi kaç bir şey kapmıştım 2 senede fakat Mardin'den ayrılınca kullanıcak yerim olmayınca unuttum.

M

Küfürden başka ne bilirler mezopotamyalı yezitler

Ömer Emc 6 yıl

ömer bey düzgün konuşun. Bir veya birkaç kişinin yaptığı yanlışı tüm Kürtlere atfedemezsiniz.

Sinan Durur 6 yıl

Tüm Kürtleri kesinlikle kast etmiyorum

Ömer Emc 6 yıl

Teröris terör yandaşları böyle bir propagandayla eğitiliyor

Ömer Emc 6 yıl

mert kardeşim, sen kötü olanlara ve cahillere denk gelmişsin inan bana. Kürtler böyle insanlar değillerdir. Bunların doğuda sayısı sınırlı olan zamane serseri gençliği olduğunu bilmenizi isterim. Yine de size karşı yapılan bu olumsuz davranıştan dolayı ben de bir Kürt olarak halkım adına özür dilerim.

Sinan Durur 6 yıl

Sinan Durur halk temsilcisiymişsiniz

Ömer Emc 6 yıl

Evet öyle. Ben halkımın doğrularının temsilcisiyim. Yanlışlarını asla savunmam. Burda da savunamayacağım bir durum söz konusu olduğundan savunduğum halk adına özür diledim.

Sinan Durur 6 yıl

Ne zaman mert bir Kürt görsem sarılırım

Ömer Emc 6 yıl

Mardin'in çeşitli ilçelerinde değişiyor aslında insan davranısları. Örneğin Midyat ilcesindeki insanlar daha kültürlüyken, terör olayları daha az yaşanırken, Nusaybin ilçesi olayların çok fazla yaşandığı bir ilçeydi.

Mert Rashid 6 yıl

Aslında Kürtler çok iyi güzel insanlar, yıllardır Türkiye ve Türk milletine karşı kışkurtılıyor

Ömer Emc 6 yıl

O taraflar Pkk sempatizanıyla ve cahil, bilgisiz sokak serserileriyle dolu olduğundandır.

Sinan Durur 6 yıl

Biz düzgün Kürt kardeşlerimize karşı asla değiliz terörislere ve alçakça propağandalarına karşıyız

Ömer Emc 6 yıl

Kardeşliğimiz var olsun daim olsun

Ömer Emc 6 yıl

Kürtler gelenek ve göreneklerine bağlı, dürüst, ahlâklı ve namuslu insanlardır. Malesef 100 yıldır siyasetçilerin bizi ayrıştırma, halklar arasındaki kardeşlik ortamını bozma politikaları tıkır tıkır işlediğinden bugün 2 halkın genel bir kısmı birbirini pek sevmiyor. Osmanlı'daki halkların birbirine yaklaşımı gibi bir yol izlenilmesi şart. Milliyetçilikle bir yere varılmaz. Milliyetçilik hiç tanımadığın insanlardan nefret etmek, onları düşman bilmekten başka bir şey katmaz insana. Önce vicdan sahibi insanlar olduğumuzu hatırlayalım sonra da 1000 yıldır birlikte yaşadığımızı ve yaşayacağımızı...

Sinan Durur 6 yıl

Ömer Emc sen kendin gibi karaktersiz mezopotamya yezidleriyle arkadaşlik yaptiğin için bu düşüncelere sahipsin! Iyi insanlarla arkadaşlik yap, bak göreceksin hayatin ne kadar güzel olduğunu!

Hasan Kocakundakcı 6 yıl