Lamba anahtarının yerini nasıl değiştiririm?

Merhabalar herkese.. Elektrik işlerinden anlayan arkadaşlara bir şey sormam gerekiyor. Odalarda lambanın yanması için bastığımız duvardaki düğmenin yerinin değiştirilmesi mümkün oluyor mu, mesela bir 60 cm kadar yan tarafa geçirmemiz mümkün mü?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Kırıp dökmeye gerek olmadan da çözebilirsiniz. Sıva üstü anahtarlar var. Devre dışı bırakacağınız anahtarın içerisinde ki bağlantıyı iptal edip kablo ile uzatıp o bağlantıyı yeni anahtara yapmanız gerekiyor. Elektrik işlerinden anlayan bir tanıdığınız varsa o yapabilir gayet kolay bir işlem ama önemli 1 unsur var o da görüntü kirliliği.

A

tam yazıyı okurken çok çirkin görünür diye düşünüyodum

Fatih Yıldıko 6 yıl

Şimdi kullanılacak yere göre değişir. Eğer ki eski anahtarın önüne Dolap, vestiyer ya da buna benzer şeyler gelecekse bu işlemi yapmak gayet mantıklı çünkü zaten eski anahtarın önü kapacağı için sadece yeni anahtar ve kablo gözükecek. Yapılabilecek en düzgün şekilde yapılırsa yani duvara uygun renkte kablo kanalı içerisinden geçirmek gibi o zaman güzel olabilir ama durum bundan farklıysa illa ki görüntü kirliliği oluşacaktır.

Alihan Torunuyum 6 yıl