Majör depresif bozukluktan nasıl kurtulabilirim?

Majör depresif bozukluk rahatsızlığıni yasayipta bu rahatsizliktan kurtulmus arkadaslar var midir aramizda? ozellikle en rahatsiz edici semptomlari olan hicbisey hissetmemek, hicbiseyden zevk alamamak ve hicbisey yapma isteginin olmamasi insani bitiriyor adeta yasayan bir olu gibisiniz.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

bende hastayım önümde biri ölse gerçekçi tepki veremem artık ölüm bile beni korkutamıyor intihar edicem sanırım

P

Bu ne yaa bu grupta hep kötümserler var galiba. Yaşamak zor ama herşeye rağmen güzel. Güzel yanlarını görmeye bakın kötüleri ve kötülükleri unutun derim.

Nuray Namleci 6 yıl

biz hastayız anlamazsın bacım !

Pyotr Alisoglu 6 yıl

Evet bizi anlayamaz zatende biz yinede pes etmeyelim hocam ölum cozum degil

Ferit Canlı 6 yıl

nazal ketalar doktora gidin...

Caki Tuvay 6 yıl

ve ya paraşütle atlayın

Caki Tuvay 6 yıl

yüzümde en ufak bir his belirtisi okunmuyor mimiklerim sahte gülmeyi unuttum doktor

Pyotr Alisoglu 6 yıl

yaaa geç edebiyatı dostum harekete geç unutma herşey evrende sarkaç yasasına uyuyor bugün mimik yoksa yarın güleceksin.... Ben de pek farklı değilim yaa en azından o kadar derine inemedim dibe batamadım boş tası ne kadar derine itersen o kadar hızla yüzeye çıkar. Vb. Falan... Biliyorum bunlar da hikaye yaa... Bir de dolunay bugün yalnızsan o da koyuyor adama... Bütün gerçekleşmemiş hayellerim arzularım kendimi yetersiz looser gibi hissetmeme yol açıyor.... Şimdi yanında kendini iyi hissetiğin bir hatun olup dışarı bakarken sigara içerken ayı izlemek başka...

Caki Tuvay 6 yıl

Bay Andreyiç büyük bir acı yaşadınız mı hiç?

Nuray Namleci 6 yıl

evet yaşadım

Pyotr Alisoglu 6 yıl

O acı karşısında ne hissettiniz? Ağlayıp üzüldünüz mü, kızıp bağırıp çağırdınız mı nasıl bir tepki verdiniz?

Nuray Namleci 6 yıl

çok ağladım üzüldüm

Pyotr Alisoglu 6 yıl

O halde neden duygularım yok diyorsunuz?

Nuray Namleci 6 yıl

şu anda olaylara karşı genel olarak tepkisizim

Pyotr Alisoglu 6 yıl

Anlamadiniz galiba pyotr hocam cok uzulmekten icine atmaktan psikolojisi yorulmus ve kendini kilitlemis artik hissiz her seye karsi tepkisiz duyarsiz ayni durumu yasiyoruz cok rezalet otesi bir durum bu duruma direnen benim gozumde cok guclu bir insandir

Ferit Canlı 6 yıl

Sürekli beynimin arkasında ağrı var stres yapınca meydana çıkan türden bir ağrı bu ağrı stres hali yaratıyor. Bu ağrının sebebinin hayatta bize ailemizce yüklenen roller, gelecek kaygısı, yaşanan acılar olduğunu düşünüyorum.

Pyotr Alisoglu 6 yıl

Bu durum herkes için geçerli olaylara böyle bakın bu ülkede herkes gelecek kaygısı duyuyor özellikle gençler. Yaşamadan bilemezsiniz yaşayıp görmek gerek. Bu dönemde hayvan besleyin çiçek yetiştirin boş durursanız daha çok düşünürsünüz kaygılarınız artar. Bir şeylerle meşgul olun.

Nuray Namleci 6 yıl

Keske kaygim olsa hicbirseyi umursamiyorum zerre umrumda olan bisey yok o kadar sehit veriyoruz normalde uzulmem gerekirken ben mal mal televizyon ekranina bakiyorum yani durumun ne kadar vahim oldugunu anlayin..

Ferit Canlı 6 yıl

Insan olarak gormuyorum kendimi sadece nefes alip veriyorum o kadar biyolojik olarak yasam devam ediyo sadece

Ferit Canlı 6 yıl

Sizin derdiniz ne Ferit bey? Hep mi böyleydiniz geçici bir durum mu?

Nuray Namleci 6 yıl

Hayir psikolojik bir travma burda onu uzun uzun anlatmayayim travma oncesi gayet pozitif neseli yasamayi seven bi insandim travma sonrasi uzuntu sikinti ice atma derken durum bu kadar vahim noktaya geldi oyle bir durumki sanki hic duzelmeyecek gibi sadece bu durumda olanlar ancak benim ne demek istedigimi anlar o yuzden anlamanizi beklemiyorum

Ferit Canlı 6 yıl

Hep böyle olmadığınıza göre geçecektir. Hiç yapmadığınız şeyler yapın bilmediğiniz sokaklardan geçin hiç yapmadığınız şeyleri yapın bu dönemde tek yapmamanız geteken şey tek başına oturup düşünmek.

Nuray Namleci 6 yıl