Marmara üniversitesi Coğrafya bölümünde Yüksek Lisans mülakatında ne soruyorlar?

Merhaba... Marmara Unv. Coğrafya bölümünde Yüksek Lisans başvurusundan sonra yapılan; mesleki bilgi değerlendirmesi, yabancı dil ve mülakata giren hocalarım varsa sınavın ve mülakatın genel soru tarzı ile ilgili bilgi verip yardımcı olabilir mi?
*Benzer şekilde İst Unv., Ankara Unv., Gazi ve Samsun 19 Mayıs Unv'de giren hocalarım da yardımcı olursa sevinirim...

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
3
3 CEVAP

merve hocam ben doktora için girdim. Her şeyi soruyorlar Literatüre iyi hakim olun. Çalışma alanınız belli olsun. Hocaların çalışma alanlarını da bilin. Kitapları, yayınlarını falan inceleyiniz. Ayrıca hocalar kendi çalışma alanlarından soru sorabiliyorlar (ki öyle olması gerek). Açıkçası hocalar gayet de güzel değerlendirme yapıyorlar. Bilginizi, isteğinizi ölçmeye yönelik sorular soruyorlar... Başarılar. Bu arada eğitim mi fen edebiyat mı.. Ben eğitimde çalışıyorum çok memnunum hocalardan.

S

Çok teşekkur ederim. Ben fen edebiyat istiyorum da simdi anlamadıgım nokta unv cografya kadrosundaki her hocanın mı alanı ile ilgili ufak da olsa bilgi sahibi olmalıyım yani en kötü jurideki hocalarla ilgili yoksa danısman olarak sectiğim hocanın çalışma ve yayınlarını bilsem kafi mi? Cunku fiziki coğrafya isterken beseri coğfrafyanın da çalısmalarına bakayım mı gerekli mi ?

Merve Buyurkan 5 yıl

Hocam fen edebiyatci olacaksin yani evet oradaki hocalarin alanlarini hocalarini tanimanizda fayda var. Dedigim gibi herseyden soru gelebilir. Ama sunu dusnun o programa neden basvuruyorsunuz? Amaciniz nedir? Amaciniza yonelik olan bitenden haberiniz var mi? Genel olarak butun boylumlerde bu boyle.. Kesin su soru cikar demek hile olur o nedenle kendinize guvenin arastirma yapacak kabiliyetinde oldugunuz kanitlamaniz gerek. Herkesin herseyi bilmesi mumkun degol zaten o nedenle bildiklerinizle sinanacaksiniz...

Serdar Cangul 5 yıl

Tam olarak aradigim cevaplardan birisiydi Anladim simdi cok tesekkur ederim hocam iyi bi arastrma yapmak lazim simdi...

Merve Buyurkan 5 yıl