Masalların çocukların hayatındaki önemi nedir?

Dinledigimiz masallarin vizyonumuz açısından işlevi nedir?
Kızım 6 yaşında ve sektirmeden uyutma sırası bende olduğunda hikaye/masal anlatmami istiyor. Baslarda kitaplardan okudum. Pek beğenmedim üstelik karanlıkta anlatilmasini daha doğru bulduğum için bıraktım artık gerçek hikayeler anlatıyorum. Hayvanlar uzay ve bilim insanları onu çekiyor. Wright kardeşler gibi, Alexander Flemming, Darwin in Beagle macerası, Kuslarin evrimi, Socrates Curt Coswig, Atatürk gibi etkili yasamlari, Marie Curie, Sabiha Gökçen Rosalind Franklin Aspassia (Hypatia) gibi başarılı kadınları ya da bazen çok etkilendiğim bir filmi yaşına uygun dönüştürüp anlatıyorum. Argumantasyonu gelişsin istiyorum. Bu yöntemi nasıl buluyorsunuz. Literatürüme nasıl katkıda bulunabilirsiniz. Şunu şöyle anlat derseniz hatta bulamayacagimi varsayarak anahatlarini aktarirsaniz verimli olacaktır.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

O saydığınız isimleri tek bir cümlede anlam kayması yaşamadan, tek nefeste sayabiliyorsanız zaten toplumun %2'lik kesiminde bulunduğunuz için hem kendiniz şanslısınız hem de çocuğunuz çok şanslı.
Bildiğiniz yolda devam etmeniz çocuğunuzun da sizin gibi akılcı olması için fazlasıyla yeterli, tebrik ederim.
Ben en son Metis Yayınları'nın küçük filozoflar serisini aldım yarı yarıya indirme girmiş. 21 kitaplık bir set her biri 8-9 TL'ye geliyor. Zaten Metis yayıncılığı beğenirdim ama bu tip konularda tercüman çok büyük etken. Bazen öyle güzel eserler çocuğun anlayamayacağı dilden dolambaçlı anlatılıyor ki heba oluyor.
Bu seri 8-12 yaşa hitaben bir seri, henüz sizin kızınız için erken olabilir ancak 7 yaşından başlanarak gayet ilgi ile okunduğuna birkaç çocuk üzerinde bizzat tanık olduğum bir set. Konuları anlam derinliğini bozmadan çocuğun anlayabileceği basitliğe indirgeyebilen başarılı bir set.
Detaylarını ilgili linkten inceleyebilirsiniz.

http://www.metiskitap.com/Catalog/Series/627

T

İnceledim hakikaten ilaç gibi bir set. Herşeyi okuldan beklememek lazım. Teşekkür ederim

Hisamiddin Karimiş 5 yıl

Hisamiddin Karimiş Rica ederim. Beğendiğinize sevindim.

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Tuygur Pamukcuoğlu post güzel, paylaştığın bilgide iyi denk geldi saygılar

Emin Feriya 5 yıl