Matematik alanında yüksek lisans yapmalı mıyım? yoksa iş hayatına mı atıl malıyım?

Arkadaslar lütfen bi konuda bana fikir verin, ben matematikçiyim, suanda matematik yüksek lisans yapıyorum, basından beri hedefim akademisyenlikti, geçen yıl ozelde calıstm agır kosullardan dolayı ikisini aynı anda yapamadıgım icin yüksek lisansı seçerek bıraktım, sorun su ki cevreden baskı görüyorum, '' çalısmayı niye bıraktın, yuksek yapsan nolucakki, ozel okul-kolej bul calıs vs'' bikaç yere basvurdum tecrübem olmasına ragmen 1500 den fazlasını duymadım, napmalıyım bunlar icin degermi, bi yandan ales-yds puanlarımı yükseltmeye ugrasıyorum, yüksek lisansı en basa koydum hep ve bundan sora doktora yapıcam, özel okul-kolej vs çelisiyor bunlar hep

— düşünceli hissediyor.
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Hocam hem kadrolu öğretmen olup hem yüksek lisans yapan biri olarak söylüyorum. Yüksek lisansa yaklaşık 8 yıllık öğretmen iken başladım ve bişey kaybettiğimi düşünmüyorum. Siz bana göre çok daha avantajlisiniz. Bir yıl YL si dondurup (aynı anda yapamiyorsaniz) kpss ye odaklanıp atandıktan sonra akademik kariyere odaklanırsaniz çok daha faydalı olur diye düşünüyorum çünkü akademisyenlik zor bir süreç ve bu süreçte maddi kaygılar veya çevre baskısı sizi çalışma hayatından daha olumsuz etkiler. özellikle devlette çalışıp YL yapan arkadaşlarım çok rahat olduklarını söylüyor ki bende öyle.

H

YL yi dondurduktan sonra kpss yi çalışıp atandığımız zaman uzak bir şehirde olursak o zaman daha fazla zorlanmış olmaz mıyız ? hem öğretmenlik için çalışmak hemde YL derslerine çalışmak bide bunun git gel mesafesi de var. yol insanı yoruyor hocam. siz ne düşünüyorsunuz?

kevserkzltn 5 yıl