Mekatronik Mühendisliği mi yoksa Yazılım Mühendisliği mi okumalı? Hangisinin önü açık?

İyi akşamlar size sormak istediğim bir soru var.
Geleceğim için Mekatronik Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği arasında kaldım, acaba bu bölümlerde okuyan varsa azıcık fikir verebilir mi? Teşekkür ederim şimdiden

com-qtfkim465l7skl934eo4.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Mekatronik 2. Sınıf bitirdim. Öncelikle Üniversite olarak gidebildiğin en iyisine git. Çünkü çok önemli bir konu. Ben o kadar takmıyordum ama yanıldım. Bize okulda slayt okuyorlar çoğunlukla.

Teknoloji fakültesi tercih edersen laboratuvar gibi uygulama derslerin de olur. Bu senin için daha eğitici. Yoksa sadece 2 boyutlu kağıt üzerinde kalır eğitimin.

Her koşulda olduğu gibi asıl mevzu sende bitiyor. Okul harici kendimi geliştirmez isen, ODTÜ vs değilse üniversiten, basit herhangi bir bölüm okuman daha hayırlı olur senin için.

Mekatroniğe gelince. Bölüm araştırdı isen 3 ana dalın karışımı. Dersler ağır sayılır. Fakat güzel yanı bir dalda ağırlık verip uzman olarak kendimi yetiştiriyorsun buna ek olarak bölümün verdiği yapı ile diğer 2 ana mühendislik dalında da bilgi sahibi olman dolayısı ile çok daha verimli düşünme kabiliyetin oluyor.

Yazılım ve mekatronik arasında kaldı isen bence de mekatronik seç. Robotik vs somut olarak bir şeyler üretmeye daha yatkın bir bölüm.

B

En iyi üniversite hangisi? Ben YTÜ istiyorum açıkçası abi. Yazılimci kadar yazilim dillerine hakim misiniz? Yapay zeka ile uğraşmak istiyorum açıkçası bu mekatronikte mümkün mu?

Filiz İnann 6 yıl

YTÜ iyidir

Orhan Cen 6 yıl

Mekatronik zaten her yerde yok. ODTÜ'de yok mesela. Yıldızda var. Yıldıza gidebilirsen çok güzel şeyler üretirsin. Çok iyi olur. Bizim gibi slayt okumazlar sana. Üniversitelerin öğrenci sayısı ile öğretim görevlisi sayılarını karşılaştır. Bu kalite anlamında kabaca bir fikir verir. Bildiğim kadarıyla yasal olarak 1 öğretim görevlisi başına 20 öğrenci düşmesi lazım. 1. Sınıfta yaptığım hesaba göre (yanlış hatırlamıyorsam) bizim okulda hoca başına 50-60 öğrenci düşüyor. Çin gibiyiz. Yıldızda ise hoca başına 11 öğrenci. Farkı sen hayal et. Bazı derslerde bilen gelmesin sınıflar almıyor diyorlar bize. İstersen yazılım okuyanlar kadar yazılıma hakim olursun. Çoğunu da geçersin. Her şey sende biter. Gora'da bir replik var klasik. "Güç sende Arif. Güç içinde." Karabük Üniversitesinden çıkan biri pek ala da yıldızdan çıkanı da geçer. Kişiye bağlı. Bizde 3. Ve 4. Sınıflarda yapay zeka, görüntü işleme vs insanın iştahını kabartan dersler var. Yani içerik zengin. YTÜ gidersen bu içerik sana ganimet olarak gelecektir. Gayret et, git. Üret.

Bora Varçin 6 yıl

YTÜ gerçekten güzel bir üniversite mekatronik kısmında

Orhan Cen 6 yıl