Meslek lisesinde bölüm öğretmenliğinden Sınıf öğretmenliği okuyup o bölüme geçmek istiyorum

Meslek liseside bölüm ogretmeniyim ve sınıf öğretmenliği okuyup o alana geçmek istiyorum sizce bu doğru bir seçim olur mu değerli ögretmen arkadaşlarım? Çok mu zorlanırım liseye alıştıktan sonra acaba ?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Sınıf öğretmenliği çok zor yine de ben yaptım beş Yıl. Şu an lisedeyim ve lisede çalışmak he zaman daha eğlenceli daha kolay geldi.

C

sınıf ogretmenliği ne açidan zordu hocam sizce?

Nevriye Koch 6 yıl

Öğrenci seviyesine inmek, sınıfın tüm sorumluluğunu almak, panosu duvarı çerçevesi, veliler ile çok içli dışlı olmak, öğrencinin her türlü sorunu ile bire bir uğraşmak. Lise öğrencisi daha aklı başında, yeri geliyor konuşabilir espri yapabilirsin. Seni daha iyi anlayan bi kitle karşinda. Bir de kendi branşında ders vermek çok çok daha zevkli

Canan Özoglu 6 yıl

canan hocam çok teşekkür ederim zaman ayırdınız

Nevriye Koch 6 yıl

rica ederim. Hakkınızda hayırlısı.

Canan Özoglu 6 yıl

Ben ileride bir Anadolu Lisesi ya da Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde ihtiyaç olduğu anda Lisede çalışmayı düşünüyorum. Sınıf öğretmenlerine Allah sabır versin işleri gerçekten çok zor. 5. sınıflar her şeyi çok biliyor utanmasalar benim yerime ders işleyecekler, fırsat verseniz 40 dakikanın 20 dakikası sürekli şikayet. Bence 5. sınıflar eskisi gibi ilkokula geri dönmeli. özellikle de bu seneki 5.sınıflar deyim yerindeyse beni Ortaokulda çalışmaktan soğuttu. Kesinlikle liseden ayrılmayın derim.

İpek Çaktuğ 6 yıl

Ortaokul öğrencileri daha bi arsız oluyorlar. İlkokul öğrencisi öğretmeninden yeri geliyor korkuyor ve susuyor, lise öğrencisini de utandırabiliyorsun yeri geldiğinde ama arada olan ortaokul öğrencisi ne korkuyor ne utanıyor. Arsız bi şey. Üç yıl da ortaokulda çalıştım. Çok zordu.

Canan Özoglu 6 yıl

Benim bu sene ortaokulda 5. senem. Eğer eş durumu olmazsa en erken ihtimalle 3 sene sonra tayin isteyeceğim. Lise açıldığı anda liseye tayin isteyeceğim. Müzik Öğretmeniyim benim liseye atanabilme ihtimalim de var. Ben daha önce iki yıl bir üniversitede sözleşmeli akademisyenlik yaptım. Üniversiteden sonra haydi lise yine bir derece ama ortaokul inanın çok daha zor hocam.

İpek Çaktuğ 6 yıl

tahmin edebiliyorum hocam. Benim psikolojim bozuldu ortaokulda. 5 sene az değil. En kısa zamanda geçmenizi dilerim.

Canan Özoglu 6 yıl

canan hocam iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben ortaokul öğretmeniyim liseden sonra ilkokulu düşünemiyorum. Liseden sonra ilkokul büyük hata olur. Ben ortaokulda çalışmama rağmen dur sus demekten ne ses kalıyor ne de boğaz

İpek Çaktuğ 6 yıl

Teneffüslerde koridorlarda sağa sola anlamsız koşuşturan, kayan, ağzına su doldurup püskürten daha neler neler. Liseden sonra ilk okul kafayı yedirtir hocam

Canan Özoglu 6 yıl

Ilkokul aman diyeyim. Sınıf öğretmenlerine Allah sabır versin bence onların aldıkları maaş kuruşu kuruşuna helal. Okul öncesi, sınıf ve özel eğitim öğretmenlikleri gerçekten çok zor.

İpek Çaktuğ 6 yıl

Maaş helalliği ayrı bi konu bence i̇pek hocam zorluk başka hakkıyla yapmak başka.

Canan Özoglu 6 yıl

Ben zorluğunu dile getirmeye çalıştım. Gerçekten hiç kolay değil. 5. sınıflarda yaşadığım tecrübeyle sabittir

İpek Çaktuğ 6 yıl

Zor Ewt. Bu konuda size katılıyorum. Çalışan herkese kolaylık dilerim.

Canan Özoglu 6 yıl

hocalarım çok teşekkür ederim hercekten çok etkili oldu cümleleriniz

Nevriye Koch 6 yıl