Meslek lisesinden mezun olunca 2 yıllık mı okuyayım 4 yıllık mı?

Öncelikle yazıyı neden buraya yazdığımi açıklıyim. Buradaki insanların çoğu mühendislik okuyor yada yakin işlerle uğraşıyor ve birçok kişide meslek lisesi çıkışlı.

Ben şuan meslek lisesi son sınıf öğrenciyim endüstriyel otomasyon okuyorum ve okulumuz bölüm anlamında bizleri çok iyi yetişiyor ancak bölüme fazla ilgi gösterdiğinden dolayı bu sene gircek olduğum YGS - LYS sınavına istediğim ilgiyi veremedim.

Sormak istediğim soruysa mezun olunca 2 yıllık hakkını kullanyimmi yoksa kazanamama durumunda 1 yıl daha çalışıp 4 yıllığı zorluyimmi tecrübesi olan abilerim yazarsa sevinirim bu konu benim için çok ciddi çok ikilemdeyim dgs yi onerenler var onermeyenler var sizler ne diyorsunuz??

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

i̇brahim hocam ben kendimi her zaman geliştirmeyi seven birsiyim dediklerin çok doğru üniversite yken work and travella Amerika veyahutta İngitereye gitmek istiyorum illada work and travel olması şart değil bu işi yapan bu çok yer var ama kendimi degistirebilmem için disariya mutlaka çıkmam gerektiğini düşünüyorum

K

Bana o yıllarımı geri verselerdi yapmak isteyeceğim şeyler şunlar olurdu: Bölümümle ilgili çok üst düzey bilgi sahibi olmak için uğraşmak, haftasonları İngilizcemi geliştirmek için her şeyi yapmak, okul zamanında iş yaşamına adapte olmak, boş vakit geçirmemek olurdu. Devlette işe girdim dil tazminatı için YDS'ye hazırlanmam gerekti ve 1 yıl uğraştım 70i geçmek için halbuki üni yıllarımda halletmiş olmalıydım. Mühendislik kazanmak için ve mühendisliği okurken diferansiyel türev integral bilmem gerekti keşke daha iyi öğrenseymişim Teknik Eğitim okurken vs. Diye uzuyor. İnsan ileriki yaşlarında yeni bilgilere biraz daha kapanıyor ve genelde geçmiş yaşamında öğrendikleriyle hayatını devam ettiriyor. Gençliğini bu yolda heba et ileride sadece keyif alacaksın.

İbrahim Kurttaş 5 yıl

Bu yolda iletliyorum hocam 11. Sınıf stajimi TUPRAS da yaptım ve degindiginiz konuların çok önemli olduğunu biliyorum o bakımdan daha çok çaba sarf etmeye çalışıyorum

Kadir Bayramova 5 yıl