Günaydın herkese benim üniversiteyi yeni kazanmış genç arkadaşlara bir sorum olacaktı. Hangi bölümü kazandınız kazandığınız bölümü yazarken hangi amaçla yazdınız açıklar mısınız? (Daha önce kazanıp bitirenlere de aynı soruyu yöneltiyorum )
Ben üniversiyete 4 sene hazirlanmistim sirf BESYO okuyabilmek icin ve kazandim REKREASYON Bölümünü bitirdim. Bana dayatilani degil ben kendi istedigimi yaptim.
bunun icin mi 4 sene calistin besyoya yani? Normal bir istede calisabilirdin, nasil olsa sadece paran bitince calisiyorsun. Formasyon alip beden egitimi ogretmeni olmayi dusunmedin mi?
Hayir tabikide. Universite kendimi gelistirmemde bir kapi oldu ben o kapiyi açtim. Ben devlet nezlinde calismayi istemiyorum. Formasyon alip napayim? Kac senede gelir kim bilir.. Hayatimi devlete yaslamaya calisarak geciricegime param bittigimde egitmenlik yaparim. Kazaninca gezneye hani Yeni birseyler gorurum ogrenirim daha iyi. Bir eğitimcininde cocuklara egitim verebilmesi icin cok okumak yerine cok gezmesi lazim.
Hocaların, ailemin ısrarıyla adalet yazmıştım iş imkanı var oku diye. İçimden gelmeyince okul da bitmedi nefret ettim bölümden. Zaten iş imkanı da torpili olana varmış. Turizm rehberliği hep içimden gelen bir meslekti ama kimse onaylamıyordu bölümü bu sene girdim onu yazdım. Tuttu mutluyum iş olayına da kafayı takmıyorum. Hangi bölüme giderseniz gidin içinizden gelene gidin, alanında iyi olana hep iş var, iş imkanı var diye yazdığınız bölümün de 2-4 yıl sonra sonunun ne olacağı belli değil bölümle alakalı gerçekleri okula başlayınca anlıyorsunuz. O yüzden ben bu mesleği yaparım bu bölümü hevesle okurum alanımda iyi olurum dediğiniz yerleri yazın benden tavsiye.
1) puanım yetiyor mu? Bir sene daha hazırlansam yapabilir miyim? 2) maddi kriter. Yani mezun olduğunda iyi maaş alabilir miyim? 3) bölüm güzel şehirlerde var mı? 4) acaba bu mesleği yapabilir miyim?
Kazanamayan arkadaşlara da ben şunu biraz tembih edeyim, Ne iş yapmak istiyorum diye kendi kendinizi sorgulamayin, Motivasyonunuz neyi yaparsam insanliga en faydali bir yaşam sürerim olmali.
Bahsettigim farkindalik bana 3. sinifta uni biraktirdi.
Ben Sosyoloji bölümü seçtim bu sene. Pek çok kişinin duyup da ağız yamulttuğu, iş sorununun olduğu bir bölüm olduğu da doğrudur. Küçüklüğümden beri hayalim, akademisyen olup kendi kuramlarımı geliştirmek. Oluşturmayı tasavvur ettiğim kuram sosyal disiplin dallarına bütüncül yeni bir perspektif sunuyor. Sosyoloji seçmenin de sebebi bu. Sosyoloji hem kendi alanında hemde farklı disiplinlerde en çok okumayı gerektiren bir bölüm. Hemen hemen pek çok alana yatkın olmanızı sağlayan -ki çoğu kişi bunu gerçekten istemediği için yapamaz- bir alan. Benim sebeplerim bunlar. Sadece hayallerimin peşinde koşuyorum. Derseniz ki ya yapamazsan, iş bulamazsan? Zaten hemen hemen hiç kimse (fen edebiyat için) kendi alanında çalışmaz. Boğaziçi Üniversitesi'ne dahi okusanız aynı durum var bu ülkede. eğer ki hayallerime ulaşamazsam yedek planlarıma geçerim. Önümüzdeki haftalarda üniversite başlayacak ve ben de hem iş hem eğitim nasıl olur, nasıl yaparım düşüncesi içindeyim. Muhtemelen oturtacağım da. Aç kalmak asla bir sorun değil. Herkes iş, para bulur. Yeter ki istesin, aklını kullansın.
Hocam bu sene sınava gireceğim lise son sınıf öğrencisiyim. Belli bir puan aldık diyelim, sizce hangi kriterleri daha çok dikkate almalıyız veyahut hangi kriterlere göre seçim yapmalıyız(üniversite seçimi)?
Belli bir puan aldık hangi kriter felan diyosan üzgünüm ama okuma kardeşim. Çünkü hedefin yok istediğin bir şey yok önce ne olmak istediğine karar ver öyle çalış. Alabileceğim in en iyisini alır bi yere giderim deme boş gezersin sonra
Hayalim hep İngilizce Öğretmeni olmaktı üniversitede. Yanı mebte değil, gençlerle daha çok ugrasacagım bir ortamdı aradığım. İngilizce Öğretmenliği okudum ve bitirdim, şuan bu alanda yüksek lisansa başladım ve okutmanlık ilanlarına başvuruyorum.
Bence en önemli şey, sizin ne istediğiniz, ilgiliniz ve meyilli olduğunuz alandır. Lisede çok kez ailem tarafından meslek lisesine gitmem söylendi hatta ön kayıt bile yaptırdılar beni zorla. Ama zorlada olsa düz liseye kaydımı aldım ve oradan kazandım istediğim bölümü.
Genç değilim ama hayalim di bölümü olduğunu öğrenince de hemen yazdım benim için gerçekten okumanın kotu olan bölümü yok kişinin kendini nekadar gelistirdigiyle alakalı bi durum evet türkiye şartlarında zor ama imkansız değil idails olmak lazım
Evet ama ben daha çok eğitimci kısmıyla ilgileniyorum sadece kurs da egitim vermek daha temiz ve dah karlı örneğin bi kaş kontörü eğitimi 6.500 TL ve 10 15 saatlik bi eğitim diğerlerini siz düşünün tabi iş yeri sahibi olmak yada 58 le atanmak da oldukça cazip
Rahatsizliğim dolayisiyla lys mat. Erken cıkmıstim(27 soru tek cevaplayabildim) bir daha hazirlanmayayim diye ilk seneden psikoloji(tıp istiyordum) yazdim. Hayatımdaki en doğru karar olmuş. 4 oldum şimdi iş imkanı baya azaldı ama yine olsa yine yazarım yanina felsefe ekledim şimdide ales e hazirlaniyorum akademisyen olursam değme benim keyfime
İstediğim Üniversitesinin Hukuk fakültesi tutmadığı için bu sene tekrar hazırlanacağım. Psikoloji veya pdr yazma imkanım vardı. Lise üçte bi psikolojiye de yöneldim aslında. Çünkü insan psikolojisi beni fazlaca cezbediyor. Ama biraz daha düşününce yapmaktan keyif alacağım şeyin avukatlık olduğuna karar verdim. Parası çok olduğu, iş imkanı olduğu için değil.
Ben ek tercihlere kaldım. özel eğitim öğretmenliği istiyorum. 1 sene özel eğitim de meslek öğrettim. İdare yönlendirdi beni özel eğitim için. Bekliyorum bekliyorum
Ben Aktüerya Bilimlerini kazandım bu sene seçme amacım ise araştırdığım kadarıyla iş imkanının olduğu ve yapabilirim diye düşünmem oldu sıralamam iyi değildi ve birçok insanın tercih etmemesi bana fırsat oldu
Aktüerya bilimi insanların; doğum, ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi yaşamını; yangın, kaza, deprem, sel, hırsızlık gibi mal varlığını etkileyen rastgeleliğe bağlı, öngörülemeyen olaylarla ve bu olayların finansal etkileriyle ilgilenir. Tanımı bu ders içeriği de olasılığa bağlı hesaplamalara dayalı gününün bilgisayar başında geçeceği bir meslek
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümün ismini duyan, ataması yok, şuyu yok, çok zor bölüm... Falan filan. Ben sevdiğim yerde miyim. Evet. Bu yüzden eğer ki atanamasam bile dert etmiyorum. Kendimi bu bölümle tanıdım. Yeteneğim de var bu bölümde. Şiir yazıyorum, yazıyorum, çiziyorum. Vatana nasıl bir katkım olabilir diye düşünüyorum. Size naçizane tavsiyem şudur: İş imkanı hangisinin iyi diye giderseniz ömür boyu pişman olarak yaşayabilirsiniz. Bilemem belki tersi de olur; ama genellikle pişman olunur. Yeteneğiniz hangi bölüme meyilli ise ona gidin. Kendinizi geliştirin. Çok ders çalışabilirsiniz. Ama sosyal de olmak gerekir. Gezmek, görmek gerekir. Çok çalışıpta kendini ifade edemedikten sonra ne anlamı kalır. Kendinizi geliştirin...
Din kültürü öğretmenliği okuyorum. 4. sınıf bitti uzatmalara girdim. Amacıma gelince, aklımda iki bölüm vardı. Birisi psikoloji idi. Belki 100'den fazla psikolog ile konuşmuşumdur o zaman. O bölümün bir meslek edinme amacıyla bana yetmeyeceğini düşündüm ve ileride para kazanma amacı gütmeden okumaya karar verdim. Bu bölümü de aslında ''din'' olgusunu merak ettiğimden seçmiştim sadece ''öğretmenliğine'' yönlendirdiler. Daha da iyi oldu. İnsan davranışlarını anlamak için psikolojiye merak salmıştım o zamanlar. Şimdilerde ise davranışların pedagoji ile daha temelli anlaşılabildiğinin farkına vardım. Yetişme tarzının insan üzerindeki etkileri vs. Bir de din nedir, insanlar için ne ifade eder vs gibi sorularıma cevap arıyorum. Pedagoji alanını keşfetmek benim için en büyük kazanımlardan oldu bu bölümde. Nasıl öğretmen/ebeveyn olunur, nasıl olunmaz sorularına cevap buldum.
Düz lise çıkışlıyım. İmam Hatiplerde eğitim kalitesi aşırı derecede düşük. Sebebi de pedagojik eğitim olmayan, parayla formasyon alan öğretmenciklerin oralara toplanması.
Yeni kazandım. Sabancı Üniversitedi. Türkiye'nin ilk bölümsüz üniversitesi. Amerikan sistemi var yani. İlk sene ortak dersler görülüyor sonradında ise hangi bölümü istersen onu seçiyorsun. Benim kafamda elektronik veya bilgisayar mühendisliği var. Bu bölümleri düşünmemin sebebi farklı bir şeyler yaratma şansını bana verecek olması.
Ben üniye gitmedim. Niye gitmedim ben de bilmiyorum ama pişman değilim. Sanırım o kadar samimiyetsiz insanların arasında en az 4 yıl durmaya cesaret edemedim.
İlk senem ilk tercihim psikoloji girdim. Genel olarak memnunum. Ama alanın durumu vahim, 7 yıldır çalışıyorum, 2003te okula başladım gram ilerleme yok gerileme var.
Gazetecilik okuyorum, 2. Sınıf oldum. Bölümüme HERKESİN İŞSİZ KALACAKSIN DEMESİNE İNAT GİTTİM. Akademisyen olma amacıyla girdim. Minimal hedeflerim de var tabiki ama benim için niyai olan önemli onu da yazdım zaten.
Hep sosyoloji okumak istiyordum, şimdi bu bölümde üçüncü yılım olacak ve felsefe bölümünden de çift anadal yapıyorum. Sevdiğim bölümler olunca okul hayatı daha olumlu oluyor.
Fizik bölümüne yazıldım. İkinci sene de seçmeli derslerden Astrofizik okuyacağım. Çocukluğumdan beri istiyordum, mutlu oldum. Parayı düşüneceğimize mutluluğu düşünelim derim ben.
Eh, Astrofizik seçtim diye de çok rahatım diye bir şey yok, bir korku var ya iş bulamazsam diye. Türkiye'de iş bulamazsam yurt dışına gitmeyi planlıyorum.
Kazanıp yarıda bırakanlar? Bilgisayar öğretmenliği. İsteyerek girmedim. Başörtülüler üniversiteye giremez diye olaylar çıkınca meslek liselerinin de önünü kesmişlerdi. Önüm kesilmese boğaziçi-otdü ucu ucuna kaçıracağım puan ile anca buna girmek zorunda kalmıştım.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk fakültesi yazdım. Sayısal puanım tıp ve diş hekimliğine yetmedi. Fizyoterapi veya Beslenme diyetetik gibi bölümleri yazmak istemedim. Mühendis de olmak istemiyordum. Bu yüzden eşit ağırlık puanımdan hukuk tercihi yaptım. Bu tercihi isteyerek ve mutlu şekilde yaptım. Inanıyorum ki ilerde mutlu olacağım.
1. Sınıf o kadar olmasa da 2. ve 3. sınıf hukuk öģrencileri dediğin gibi calışmak zorunda. Bu yuzden 1. sene ganoyu yüksek tutmaya calışacağım ki ilerki senelerde fazladan yüküm olmasın
Asıl istediğim yer tutmadı, sayısal okudum ama eşit ağırlık istiyordum. Tercih yapmayacaktm ama bizimkilerin baskısı sağ olsun tercih yapmak zorunda kaldım. Tekrar hazırlanmak için iki yıllık olsun dedim, sağlık daha kolay atanıyor diye de sağlığın yeni bölümlerini yazdım. Elektronörofizyoloji birinci tercihimdi, o geldi.
Tıp yazmıştım para var diye. Lanet olsun okuduğuma okuyacağıma. İnsanlardan nefret ettirdi. Para getirse bari diycem de, o kadar emeklerine karşı alınan para yok hükmünde sayılır. Yazık etmişim gençliğime.
Ambulans ve acil bakım teknikeriyim ( Paramedik) Ailede ve akraba etkisi vardi biraz secmemde pisman degilim hatta isimi seviyorum ama tekrar sinava girsem ve bolum secsem özel eğitim ögretmenligi secerdim.
Liseye ilk basladigimda. Bi cocukla karsilastim çok iyi bir egitim alsa o anki halinden daha iyi olabilirdi. Şuan okullara gidip bi bakin berbat bi egitim veriyorlar. Ailesi maddi imkansizliklari olmasina ragmen hayatlarindan bi cok seyi feragat edip özel okula gondermek zorunda kaliyorlardi. O okullarin oğretirken oğrenebilen ogretmenlere ihtiyaci var özellikle o çocuklari. Herkes soyluyor hala sansin var okuyabilirsin diye ama suan okuyamam heralde.
Ben uzun araşırmalar sonucu, gerçekten istediğime karar verdikten sonra Ziraat Mühendisliği yazdım. Köyden çıkma, hayvanlardan anlayan, tarlada büyümüş biri değildim. Okula ilk başladığımda yanlış karar verdiğimi falan düşünmeye başladım ama sonradan bu bölümü neden seçtiğimi kendime kabullendirip, verdiğim kararla okumaktan memnunum. 3.sınıfım ve tarım sektörünü, teknoloji ile birleştiren bu bölümü ülkemiz şartlarında değer görmese bile kendime bir şeyler katarak devam eder ve iyi bir yere gelirim diye umarak okuyorum
üni bittikten sonra "bu bölümü yazan kafama zıçayim" diyen çok oluyor da
Bir çoğu üni bitireyim diye yazmıştır. Tabi bilinçli bölüm secenleride kesin vardir
Valla genç değilim ama matematiği sevdiğim için yazdım
Yani ben günümüz şartlarında Gençler hangi kriterleri göz önünde bulundurarak bölüm yazıyor onu merak ediyorum
Eğitimime yurtdışında devam edebilmek ve yurtdışında daha kolay iş bulabilmek için
Ne kazandın
Bilgisayar bilimi
Ben konunun dışındayım ama %80 in adına cevap veriyorum puanım oraya tutuyodu ondan
Ben üniversiyete 4 sene hazirlanmistim sirf BESYO okuyabilmek icin ve kazandim REKREASYON Bölümünü bitirdim. Bana dayatilani degil ben kendi istedigimi yaptim.
simdi napiyorsun ?
Şimdi geziyorum. Param bitince çalişiyorum.
bunun icin mi 4 sene calistin besyoya yani? Normal bir istede calisabilirdin, nasil olsa sadece paran bitince calisiyorsun. Formasyon alip beden egitimi ogretmeni olmayi dusunmedin mi?
Hayir tabikide. Universite kendimi gelistirmemde bir kapi oldu ben o kapiyi açtim. Ben devlet nezlinde calismayi istemiyorum. Formasyon alip napayim? Kac senede gelir kim bilir.. Hayatimi devlete yaslamaya calisarak geciricegime param bittigimde egitmenlik yaparim. Kazaninca gezneye hani Yeni birseyler gorurum ogrenirim daha iyi. Bir eğitimcininde cocuklara egitim verebilmesi icin cok okumak yerine cok gezmesi lazim.
Türkiye şartlarına göre yazdım yoksa mühendislik yazardım düşünmemiş olsaydım şu anda hemşirelik okuyorhm vr gayet mutluyum
Hayırlı olsun
Teşekkürler hem maddiyat olarak iyi maaşı var
Hocaların, ailemin ısrarıyla adalet yazmıştım iş imkanı var oku diye. İçimden gelmeyince okul da bitmedi nefret ettim bölümden. Zaten iş imkanı da torpili olana varmış. Turizm rehberliği hep içimden gelen bir meslekti ama kimse onaylamıyordu bölümü bu sene girdim onu yazdım. Tuttu mutluyum iş olayına da kafayı takmıyorum. Hangi bölüme giderseniz gidin içinizden gelene gidin, alanında iyi olana hep iş var, iş imkanı var diye yazdığınız bölümün de 2-4 yıl sonra sonunun ne olacağı belli değil bölümle alakalı gerçekleri okula başlayınca anlıyorsunuz. O yüzden ben bu mesleği yaparım bu bölümü hevesle okurum alanımda iyi olurum dediğiniz yerleri yazın benden tavsiye.
Hangi okul
Kbü, Çomü
Ikisibdede turizm rehberligi yok diye biliyorum
Kbüde adalet çomüde seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği
Hi anladim duz turizm rehberligi zannetmistim
1) puanım yetiyor mu? Bir sene daha hazırlansam yapabilir miyim?
2) maddi kriter. Yani mezun olduğunda iyi maaş alabilir miyim?
3) bölüm güzel şehirlerde var mı?
4) acaba bu mesleği yapabilir miyim?
Ben bu soruları hic kendime sormadim.
tmm
Tsk
yani bu sıralama böyle. Çoğu öğrenci en önemli şeyi sona bırakıyor.
Kazanamayan arkadaşlara da ben şunu biraz tembih edeyim,
Ne iş yapmak istiyorum diye kendi kendinizi sorgulamayin,
Motivasyonunuz neyi yaparsam insanliga en faydali bir yaşam sürerim olmali.
Bahsettigim farkindalik bana 3. sinifta uni biraktirdi.
Hay o farkındalığın
Anlat Volkan Efkâr yaptı anlaşılan geçmis
Ya yok efkar felan yok da 3.sınıfta gelen farkındalığa karşı doldum bir an
Bugünkü aklım olsa piskoloji okurdum..
Birçok psikolog işsiz, birçoğu asgarî ücret lr çalışıyor senede 8bin mezun veriyor. Yine de manevi tatmin açısından iyi diyebilirim
Genç değilim ama yazılım benim için aşktı. Yaşam tarzıydı. Tutkuydu. O sebeple yazmıştım. Bir daha gelsem dünyaya yine yazılım okurum
Ben Sosyoloji bölümü seçtim bu sene. Pek çok kişinin duyup da ağız yamulttuğu, iş sorununun olduğu bir bölüm olduğu da doğrudur. Küçüklüğümden beri hayalim, akademisyen olup kendi kuramlarımı geliştirmek. Oluşturmayı tasavvur ettiğim kuram sosyal disiplin dallarına bütüncül yeni bir perspektif sunuyor. Sosyoloji seçmenin de sebebi bu. Sosyoloji hem kendi alanında hemde farklı disiplinlerde en çok okumayı gerektiren bir bölüm. Hemen hemen pek çok alana yatkın olmanızı sağlayan -ki çoğu kişi bunu gerçekten istemediği için yapamaz- bir alan. Benim sebeplerim bunlar. Sadece hayallerimin peşinde koşuyorum. Derseniz ki ya yapamazsan, iş bulamazsan? Zaten hemen hemen hiç kimse (fen edebiyat için) kendi alanında çalışmaz. Boğaziçi Üniversitesi'ne dahi okusanız aynı durum var bu ülkede. eğer ki hayallerime ulaşamazsam yedek planlarıma geçerim. Önümüzdeki haftalarda üniversite başlayacak ve ben de hem iş hem eğitim nasıl olur, nasıl yaparım düşüncesi içindeyim. Muhtemelen oturtacağım da. Aç kalmak asla bir sorun değil. Herkes iş, para bulur. Yeter ki istesin, aklını kullansın.
Yağız Yüksel bir meslektaş daha ))
Bu ulkede hukuk tip dis hekimi okumuyorsan okuma daha iyi.
Artık çoğu genç o meslekte para varsa yazıyor ama unutmayın gençler en başarılı olacağınız alan en sevdiğiniz işi yapmaktan geçer
abi sevdiğim bölüm yok yahsaıdkncm
Vardır da sen keşfedememişsindir:))
peki
Maddiyatci olmak kötü..
önceden kazanmışlar sayılıyor mu
Sayılıyor elbette dur düzenliyim
Küçüklükten beri hayalim savcı olmaktı. Hukuk benim için bir sevda... O yüzden hic düşünmedim bile
Hocam bu sene sınava gireceğim lise son sınıf öğrencisiyim. Belli bir puan aldık diyelim, sizce hangi kriterleri daha çok dikkate almalıyız veyahut hangi kriterlere göre seçim yapmalıyız(üniversite seçimi)?
Belli bir puan aldık hangi kriter felan diyosan üzgünüm ama okuma kardeşim. Çünkü hedefin yok istediğin bir şey yok önce ne olmak istediğine karar ver öyle çalış. Alabileceğim in en iyisini alır bi yere giderim deme boş gezersin sonra
Hedefim elbette var. Ama o kadar çok üniversite var ki, ben seçim olarak ondan bahsediyorum. Üniversite seçiminden yani, yoksa meslek seçimi değil.
Ayrıca okuma sen falan filan bunlar boş şeyler, ben okumak istiyorsam sen mi engel olacaksın, işsizlik riski bile umrumda değilken.?
Okuyacağım bölüm değil hocam, hangi üniversiteyi seçeceğim hususunda hangi kriterleri göz önüne almalıyım sadece bunu sordum.
ali bey gençlerin hevesini kırnayın
Hayalim hep İngilizce Öğretmeni olmaktı üniversitede. Yanı mebte değil, gençlerle daha çok ugrasacagım bir ortamdı aradığım. İngilizce Öğretmenliği okudum ve bitirdim, şuan bu alanda yüksek lisansa başladım ve okutmanlık ilanlarına başvuruyorum.
Bence en önemli şey, sizin ne istediğiniz, ilgiliniz ve meyilli olduğunuz alandır. Lisede çok kez ailem tarafından meslek lisesine gitmem söylendi hatta ön kayıt bile yaptırdılar beni zorla. Ama zorlada olsa düz liseye kaydımı aldım ve oradan kazandım istediğim bölümü.
benim mimarlık bitti. Aile mesleği olduğu için seçtim. Slm kib by.
Bye )
turkiye sartlarini dusununce saglik sektorune girmek daha iyi gibi
Genç değilim ama hayalim di bölümü olduğunu öğrenince de hemen yazdım benim için gerçekten okumanın kotu olan bölümü yok kişinin kendini nekadar gelistirdigiyle alakalı bi durum evet türkiye şartlarında zor ama imkansız değil idails olmak lazım
Hangi bölüm ?
Sac tasarım ve güzellik pek bilinen bi bölüm değil ama seviyorum
Çok iyi
En çok para kazananlar kuaförler
Evet ama ben daha çok eğitimci kısmıyla ilgileniyorum sadece kurs da egitim vermek daha temiz ve dah karlı örneğin bi kaş kontörü eğitimi 6.500 TL ve 10 15 saatlik bi eğitim diğerlerini siz düşünün tabi iş yeri sahibi olmak yada 58 le atanmak da oldukça cazip
Okuyun yavrum okuyun memur olun
Annem gibi konuştun
daha çok anneanne lafıdır
Makine mühendisliğiydi tüm tercihlerim aile işi nedeniyle okumamı finanse eden ailemin ısrarıyla diyebiliriz. Kaçınılmazdı zevk almayı bildik
Sayısal zekan var başka Ne okuyacaksın diyerek güzel sanatlar lisesi sınavlarına girmeme bile mani olmuşlardı sürtüşme çok uzun solukluydu
Hatalı oldukları yanlar da fazlasıyla var boşver sağlık olsun gönülleri olsun Ne yapalım
Kapitalizmin gözü kör olsun parayı veren düdüğü çaldı
Yanlız hiçbir ilgi alanları olmadığı halde özel eğitim ve ilahyat yazan gençlere gerçekten çok üzülüyorum
Evet tüm lisans bolumleri lys ye geçti
Anesteziyi annem mersin olsun yaz dediği için yazdım yoksa paramedik istiyodum anestezi geldi hiç bi fikrim yok
Dis hekimliği. Hem seviyorum, iş imkanı çok, maaşı da iyi. Ve annem tıp tıp diye tutturdu ama tıp istemiyordum
Rahatsizliğim dolayisiyla lys mat. Erken cıkmıstim(27 soru tek cevaplayabildim) bir daha hazirlanmayayim diye ilk seneden psikoloji(tıp istiyordum) yazdim. Hayatımdaki en doğru karar olmuş. 4 oldum şimdi iş imkanı baya azaldı ama yine olsa yine yazarım yanina felsefe ekledim şimdide ales e hazirlaniyorum akademisyen olursam değme benim keyfime
İstediğim Üniversitesinin Hukuk fakültesi tutmadığı için bu sene tekrar hazırlanacağım. Psikoloji veya pdr yazma imkanım vardı. Lise üçte bi psikolojiye de yöneldim aslında. Çünkü insan psikolojisi beni fazlaca cezbediyor. Ama biraz daha düşününce yapmaktan keyif alacağım şeyin avukatlık olduğuna karar verdim. Parası çok olduğu, iş imkanı olduğu için değil.
Hukuk aşığı birilerini görmek benim çok hoşuma gidiyor....
Mimarlık kazanan varsa bana ulaşsın, Basic Desing için fikirler verebilirim.
Ben tekirdağda biyomedikal okudum ne olduğunu bilmiyodum ama güzel bölümmüş şimdi çok mutluyum o bölümü okuduğuma
Kac para kazanıyorsun
Mayıştan haber ver ehe
Maaşınız girdiğiniz yere ve yaptığınız işe göre değişir
Ben ek tercihlere kaldım. özel eğitim öğretmenliği istiyorum. 1 sene özel eğitim de meslek öğrettim. İdare yönlendirdi beni özel eğitim için. Bekliyorum bekliyorum
Ben Aktüerya Bilimlerini kazandım bu sene seçme amacım ise araştırdığım kadarıyla iş imkanının olduğu ve yapabilirim diye düşünmem oldu sıralamam iyi değildi ve birçok insanın tercih etmemesi bana fırsat oldu
Bu nasıl bir bölüm açar mısın?
Aktüerya bilimi insanların; doğum, ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi yaşamını; yangın, kaza, deprem, sel, hırsızlık gibi mal varlığını etkileyen rastgeleliğe bağlı, öngörülemeyen olaylarla ve bu olayların finansal etkileriyle ilgilenir. Tanımı bu ders içeriği de olasılığa bağlı hesaplamalara dayalı gününün bilgisayar başında geçeceği bir meslek
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümün ismini duyan, ataması yok, şuyu yok, çok zor bölüm... Falan filan. Ben sevdiğim yerde miyim. Evet. Bu yüzden eğer ki atanamasam bile dert etmiyorum. Kendimi bu bölümle tanıdım. Yeteneğim de var bu bölümde. Şiir yazıyorum, yazıyorum, çiziyorum. Vatana nasıl bir katkım olabilir diye düşünüyorum. Size naçizane tavsiyem şudur: İş imkanı hangisinin iyi diye giderseniz ömür boyu pişman olarak yaşayabilirsiniz. Bilemem belki tersi de olur; ama genellikle pişman olunur. Yeteneğiniz hangi bölüme meyilli ise ona gidin. Kendinizi geliştirin.
Çok ders çalışabilirsiniz. Ama sosyal de olmak gerekir. Gezmek, görmek gerekir. Çok çalışıpta kendini ifade edemedikten sonra ne anlamı kalır. Kendinizi geliştirin...
Ben daha mezun olmadan verdim cevabı ama...
Din kültürü öğretmenliği okuyorum. 4. sınıf bitti uzatmalara girdim.
Amacıma gelince, aklımda iki bölüm vardı. Birisi psikoloji idi. Belki 100'den fazla psikolog ile konuşmuşumdur o zaman. O bölümün bir meslek edinme amacıyla bana yetmeyeceğini düşündüm ve ileride para kazanma amacı gütmeden okumaya karar verdim.
Bu bölümü de aslında ''din'' olgusunu merak ettiğimden seçmiştim sadece ''öğretmenliğine'' yönlendirdiler. Daha da iyi oldu. İnsan davranışlarını anlamak için psikolojiye merak salmıştım o zamanlar. Şimdilerde ise davranışların pedagoji ile daha temelli anlaşılabildiğinin farkına vardım. Yetişme tarzının insan üzerindeki etkileri vs. Bir de din nedir, insanlar için ne ifade eder vs gibi sorularıma cevap arıyorum.
Pedagoji alanını keşfetmek benim için en büyük kazanımlardan oldu bu bölümde. Nasıl öğretmen/ebeveyn olunur, nasıl olunmaz sorularına cevap buldum.
Düz lise çıkışlıyım. İmam Hatiplerde eğitim kalitesi aşırı derecede düşük. Sebebi de pedagojik eğitim olmayan, parayla formasyon alan öğretmenciklerin oralara toplanması.
İlgi alanlarıma ve hayatımı idame ettirmeme yarayıp yaramayacağına göre seçmiştim okuduğum bölümleri
Yeni kazandım. Sabancı Üniversitedi. Türkiye'nin ilk bölümsüz üniversitesi. Amerikan sistemi var yani. İlk sene ortak dersler görülüyor sonradında ise hangi bölümü istersen onu seçiyorsun. Benim kafamda elektronik veya bilgisayar mühendisliği var. Bu bölümleri düşünmemin sebebi farklı bir şeyler yaratma şansını bana verecek olması.
Ben üniye gitmedim. Niye gitmedim ben de bilmiyorum ama pişman değilim. Sanırım o kadar samimiyetsiz insanların arasında en az 4 yıl durmaya cesaret edemedim.
Aslında önceleri uzaya ilgim vardı. Onunla ilgili bölüm okumak istiyordum ama babamın tavsiyesi ile bu fikrimden vazgeçtim; boh mu var lan uzayda
İlk senem ilk tercihim psikoloji girdim. Genel olarak memnunum. Ama alanın durumu vahim, 7 yıldır çalışıyorum, 2003te okula başladım gram ilerleme yok gerileme var.
Gazetecilik okuyorum, 2. Sınıf oldum. Bölümüme HERKESİN İŞSİZ KALACAKSIN DEMESİNE İNAT GİTTİM. Akademisyen olma amacıyla girdim. Minimal hedeflerim de var tabiki ama benim için niyai olan önemli onu da yazdım zaten.
Hep sosyoloji okumak istiyordum, şimdi bu bölümde üçüncü yılım olacak ve felsefe bölümünden de çift anadal yapıyorum. Sevdiğim bölümler olunca okul hayatı daha olumlu oluyor.
Babam öyle istediği için mühendis oldum. Ona inat hiç mühendislik yapmadım
Fizik bölümüne yazıldım. İkinci sene de seçmeli derslerden Astrofizik okuyacağım. Çocukluğumdan beri istiyordum, mutlu oldum. Parayı düşüneceğimize mutluluğu düşünelim derim ben.
Cukka sağlamsa dediğin doğru ama malesef hayatın kendine has gerçekleri var
Eh, Astrofizik seçtim diye de çok rahatım diye bir şey yok, bir korku var ya iş bulamazsam diye. Türkiye'de iş bulamazsam yurt dışına gitmeyi planlıyorum.
Yurtdışı olayı işin içine giriyorsa tahminim doğru demektir.
Kazanıp yarıda bırakanlar? Bilgisayar öğretmenliği. İsteyerek girmedim. Başörtülüler üniversiteye giremez diye olaylar çıkınca meslek liselerinin de önünü kesmişlerdi. Önüm kesilmese boğaziçi-otdü ucu ucuna kaçıracağım puan ile anca buna girmek zorunda kalmıştım.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk fakültesi yazdım. Sayısal puanım tıp ve diş hekimliğine yetmedi. Fizyoterapi veya Beslenme diyetetik gibi bölümleri yazmak istemedim. Mühendis de olmak istemiyordum. Bu yüzden eşit ağırlık puanımdan hukuk tercihi yaptım. Bu tercihi isteyerek ve mutlu şekilde yaptım. Inanıyorum ki ilerde mutlu olacağım.
1. Sınıf o kadar olmasa da 2. ve 3. sınıf hukuk öģrencileri dediğin gibi calışmak zorunda. Bu yuzden 1. sene ganoyu yüksek tutmaya calışacağım ki ilerki senelerde fazladan yüküm olmasın
Genel olarak her bölümün 2. ve 3. sınıfı hardcore değil mi?
Bende bilgisayar teknolojisileri 2. Sınıf öğrencisiyim zaten bilişim uzmanıyım 6 yıllık kariyer var o yüzden diploma için okuyorum
Asıl istediğim yer tutmadı, sayısal okudum ama eşit ağırlık istiyordum. Tercih yapmayacaktm ama bizimkilerin baskısı sağ olsun tercih yapmak zorunda kaldım. Tekrar hazırlanmak için iki yıllık olsun dedim, sağlık daha kolay atanıyor diye de sağlığın yeni bölümlerini yazdım. Elektronörofizyoloji birinci tercihimdi, o geldi.
Tıp yazmıştım para var diye. Lanet olsun okuduğuma okuyacağıma. İnsanlardan nefret ettirdi. Para getirse bari diycem de, o kadar emeklerine karşı alınan para yok hükmünde sayılır. Yazık etmişim gençliğime.
getirir getirir
Kuzenim de aynı şeyi diyor. Demek ki tıp para var diye okunacak bir şey değil
Dedi ve viskisinden bir yudum aldı.
Ahaha
Akşama okurum
Ambulans ve acil bakım teknikeriyim ( Paramedik)
Ailede ve akraba etkisi vardi biraz secmemde pisman degilim hatta isimi seviyorum ama tekrar sinava girsem ve bolum secsem özel eğitim ögretmenligi secerdim.
Neden peki ?
Liseye ilk basladigimda. Bi cocukla karsilastim çok iyi bir egitim alsa o anki halinden daha iyi olabilirdi. Şuan okullara gidip bi bakin berbat bi egitim veriyorlar. Ailesi maddi imkansizliklari olmasina ragmen hayatlarindan bi cok seyi feragat edip özel okula gondermek zorunda kaliyorlardi. O okullarin oğretirken oğrenebilen ogretmenlere ihtiyaci var özellikle o çocuklari. Herkes soyluyor hala sansin var okuyabilirsin diye ama suan okuyamam heralde.
Bu özel eğitim öğretmenliği bu aralar bayağı revaçta
Aşırıı
Parası var biraz ondan.. Sayıları arttıkça cokecekler, aynı fizyoterapist ler gibi
Sertifikam var her an olabilirim
Olacaksınız bir an önce olun:)) ilerisi parlak değil Ömür Itisgen
Olmam çok zor meslek
Moleküler biyoloji ve genetik okuyorum, seçme sebebim bilime olan ilgimdi pişman değilim
Orta 3 terkim deneyimlerimi paylasabilirim..
hiç istemediğim bir üniversitede istemediğim bir bölüm okudum. Ama yapacak birşey yoktu. İmkanlar onu gerektirdi
Ben uzun araşırmalar sonucu, gerçekten istediğime karar verdikten sonra Ziraat Mühendisliği yazdım. Köyden çıkma, hayvanlardan anlayan, tarlada büyümüş biri değildim. Okula ilk başladığımda yanlış karar verdiğimi falan düşünmeye başladım ama sonradan bu bölümü neden seçtiğimi kendime kabullendirip, verdiğim kararla okumaktan memnunum. 3.sınıfım ve tarım sektörünü, teknoloji ile birleştiren bu bölümü ülkemiz şartlarında değer görmese bile kendime bir şeyler katarak devam eder ve iyi bir yere gelirim diye umarak okuyorum
Fizik Bölümü kazandım Bu yıl başlıcam
Kontrol ve otomasyon mühendisliği kazandım. İlgi alanıma giriyor.