Ana Sayfa
»
Psikoloji
»
Sosyal Psikoloji
»
Neden toplum dayatmalarına göre hayatımızı şekillendiriyoruz?
Neden toplum dayatmalarına göre hayatımızı şekillendiriyoruz?
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
Çünkü özgür olmamayı seçer. O toplumun içinde barınmak ister. Toplumdan vazgecebilme özgürlüğü yoktur. Kabe de bikinili tiesto dinleyen bir kadın goremezsin. Çünkü dislarlar. Ne kadar ben merkezci olsa da o carfasi giyecek. Dediğini çok iyi anlıyorum. Okuyan gelişen özgür toplumlarda dayatma zaten yoktur. Bahsettigin toplumlarda bulunan bireylerin akılları bir zindan yeridir. Gittikleri her yere götürürler. Dayatmalardan vazgecebilme özgürlükleri yoktur. Onlar dayatmalara yasar çünkü en büyük özgürlük vazgecebilme özgürlüğüdür.
Peki ama biz olmaktan çıkıp kendi benliğimizi baskıladığımızda ne kadar mutlu olabiliriz ki? O halde insanlar için yaşiyoruz kendimiz icin değil
Aynen oyle. Ancak ben kendi benligimi bastirmiyorum. Dayatmalar umrumda değil. İstediğim gibi yaşıyorum. İnsanlar ne der diye değil. Diğer yandan cuma namazi onunde son ses müzik De acmiyorum. Toplumla birlikte yasama kuralları farkli, topluma uygulanan dayatma farklı. Ben kurallara uygun ve özgürce yaşıyorum. Bu kurallar bana dayatilan degil, vicdanimin koydugu kurallardir. Bana gore etik olan. Bana yapilmasini istemedigim seyi kimseye yapmiyorum. Benim kanunum bu. Dayatma olan bir yere gitmeme ozgurlugumu kullanıyorum. Benim için iyilik yada kötülük vardır. Ben iyi biri olmayı seçtim inancım bu. Bana yapılmasını istemediğimi şeyi başkasına yapmam kanunum da bu. Okur ogrenirim. Hur irademle karalarimi veririm. Hayvanları doğayı severim. Özgürüm. Bu hakkımı etik çerçevesi içinde sonuna kadar kullanırım. Bazen düşüncesiz hareket ederim. Hata da yapabilirim, insanım. Hatam varsa benimdir kabul eder özür de dilerim. Gorduk. Bu sebeplerden ötürü herhangi bir dayatmaya yada bunu yapacak bir insana ihtiyacım olmaz. Cizgilerim ve yolum belli olduğu için kendim için yasar mutlu olurum. Hatalarumla bile. Herkese de tavsiye ederim.
Hisse de bildiğimiz, düşüne bildiğimiz, ve biz olabildigimiz kadar varız bu hayatta.
O ne der bu ne der şunun dili uzun herşey yasak herşey günah ayıbımı kimse. Görmesin kusurumu bilmesin aman saklı gizli yapalım ama düzgün görünelim dayatmalar başkasının hayatına özentiler kendin olma hakkını kendi ellerimizle sürü psikolojisi ile toplumun dil'ine bırakmalar kendin olmayı dene kendini dinle iç sesine kulak ver çünkü sen ne kadar sen olursan sen değişirsen dünya değişir.
Nurcan hanımm Dikkate alıcam cümlelerinizi
Çok doğru Nurcan hanim. İnsanlar yaşayacak tek bir hayati olduğunu ve yasama hakkının sadece ona ait olduğunu bilmelidir. Kendi hayatımızı kendimiz icin yasamalı ve sadece kendimiz olmalıyız. Sadece tek bir hayatımız var.