Nişan gelip ağrılar hafifçe başlayınca ne yapılır?

Kızlar yarım saat önce nişanım geldi ve ağrılarım hafif sekılde başladı ne yapmam lazım ilk hamileliğim !! Ve hemen doktora gitmek istemiyorum sancımın artmasını bekliyorum !! Dualarınızıı Esirmeyin lütfen mümkün oldukça bende sizlere dua ettim

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

İpek Ünlütürk canım benim doğum koçum da doktorlarımda ve duyduğum diğer doktorlarda evde sancıyı bekleyin diyor. Yani insanlar aslında kendi kafalarına göre değil doktorların böyle yönlendirmesinden dolayı evde bekliyor.

G

Canim cerrah paşada dayımın kızı Prof. Zeynep kamil de tanıdığım uzman benim de 2. Gebeligim ve daha geçen yıl arkadaşımın başına gelen bir olay ve deee daha geçen gün burda eğer evde bekleseydim bebeğimi az daha kaybedecektim diyen arkadaş gibi bir çok arkadaş var. Sen de bunu bi düşün derim. Daha dün arkdasim in hiç bir sancısı Yook iken kontole diye gidiyor apar topar doğuma alınıyor hem de normal doğuma yani demem o ki sadece ağrı ile doğum olmuyor canım ya da doğum başlangıcı herseyin tedbiri önemli evde geçireceğin her saniye bebeğe zarar.

İpek Ünlütürk 5 yıl

Evet doğru

Serap Zoroğlu 5 yıl

İpek Ünlütürk canım onlar ani gelişen risklerle alakalı. Bak bahsettiğin arkadaş komttole gittiğinde sorun farkedilmiş. Yani şu am hiçbir gebe benim riskim yok diyemez. Ama riskim olabilir diye de sürekli hastaneye gidemez. Benim tanıdığım birçok insan farklı birçok sebepten erken doğuma alındı. Ama risk olduğu farkedildiği içindi. Gebenin bu süreçte riskli bir durumu var ise zaten gitmeli. Ama yok ise evde beklemek hem onun hemde bebeğin huzuru için daha iyi diyor doktorlar. Ok strese giriyor çünkü insan hastanede. Gebr doktorunu arayıp durumu bildirebilir. Riskli bir durum varsa zaten doktoru hastaneye çağıracaktır. Şahsen ben bu şekilde eğitim aldım. Benim konuştuğum doktorlar ve doğum koçumda böyle yapmamı söyledi.

Gökçe Geloğulları 5 yıl

Dün doğum yapan arkadaşımın hiç bir riski yoktu ama hiç bir riski olmadan doğum yaptı bu nasıl oluyor!!! Siz gitmesiniz evde beklersiniz kocunuzu dinlersiniz ama burda bekle dediğiniz kişilerden bir tanesinin bebeğine bişey olsa bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Vicdan muhasebesi yapabilecekmisiniz o zamn bak yorum da başka bir arkadaş benim hiç sancim yoktu doktora gittim doğum başlamıştı bebeğin kalp atışlarından dolayı suni sancı verdiler doğum yaptım de diye yazmış. Neden bu olasılıkları giz ardı edilsin ni bebek kalp atışları yavaslayabikir kakasını yemiş olabilir kordon dolanmış olabilir ve bu olasılıklar ani gelişen olasılıklar yani önceden belirlenen riskler değil

İpek Ünlütürk 5 yıl

İpek Ünlütürk zaten bende diyorum ki bunu bana söyleyen doğum koçum ve doktorlarım. Ben onlara uyarak hareket edeceğim. Her an riskimiz var. Böyle düşünerek her ağrım olduğunda tuhaflık hissettiğimde hastaneye gidersem zaten yatırırlar ruh halimden dolayı. Nişanı gelmeden hiçbirşey hissetmedende problem yaşanıyor gebelikte. Gebelik doğal bir süreç. Her an risk var gözüyle bakılırsa insan korkudan haftasını doldurmadan doğum yapar bu arada arkadaşınız kontrole gittiğinde mi farkediliyor gebeliğinin riske girdiği? Mekonyumunu yiyebilir bebek evet ama doktorunun bebeğin böbreklerini takip etmesi bu durumla ilgili oluşabilecek riskleri önceden hesaplamayı sağlar.

Gökçe Geloğulları 5 yıl

Diyorum ki arkdasim da hiç bir risk yok iken kontole gidiyor ve yine hiçbir risk yok iken doğum yapıyor

İpek Ünlütürk 5 yıl

İpek Ünlütürk canım bak işte krndin söylüyorsun. Hiçbir risk yok iken diyorsun. Kontrolde öğrenilmiş bir durum. Kontrolü olmasa gitmeyecekti ki Allah esirgesin. Gebenin yaşı tansiyonu geçirdiği rahatsızlıklar ve bebeğin durumu bunlar gözlemlenerek risk belirlenir. Yoksa ani gelişen riskleri hiçbirimiz farkedemeyiz ki.

Gökçe Geloğulları 5 yıl

Ha bide valla her ağrım olduğunda doktora gittim iyi ki gitmişim 5 yıl önce ilk kızım da ağrım oldu suyum eksilmişti. Şimdi 31 haftalığım. Yine ağrım sızım olduğunda gidiyorum ki doktorum zaten gel diyor sadece 1 kez aşağıdan ultrsanlo baktı onun haricinde enfeksiyon varmı diye baktı tahlil yaptı ve 25 . Haftadan beri bebeğim doğum şeklinde sürekli aşağıya baskı yapıyor doktorum bunlar normal diyo ama sen yine de tedirgin olduğun vakit gel diyor. Arkadaşın kontole gidince diyorum sen ay da 1 ya da 2 haftada bir rutin kontole de gitmiyorsun anlaşılan hayır gebeler in ayda 1 ya da 2 hafta bir gebelik başlangıcından doğuma kadar olan süreçte hani rutin kontrolü oluyor da benim bahsettiğim o halen üzerine basarak söylüyorum hiç bişey risk yoktuuuuuu.

İpek Ünlütürk 5 yıl

Canım ne diyeyim sana Allah sabır versin. Çok stresli bir gebelik geçiriyorsun orası kesin. Burda birden fazla doktora ve doğum koçuna giden kaç hamile var? Sen benim rutin kontrollere dahi gitmediğime ihtimal veriyorsun. İlahi güldürdün beni. Anormal bir ağrı, sulu akıntı, bebeğin günde 10 defadan az hareket etmesi, karında yoğun kasılmanın olması, tansiyon yükselmesi vb gibi durumlar haricinde hiç panik yapmayan birisiyim. 33 haftalık hamileyim. Elhamdülillah şu an bir sorunumda yok. Benim bebeğimde 28.haftadan beri başaşağı pozisyonunda. Ve bende yine diyorum ki ani oluşan riskleri tahmin etmemiz mümkün değil. Hele ki hiçbir belirti yok iken. Yoksa doktordan dönerken dahi yaşarsınız o tehlikeli anları hiç farketmeden. Benim teyzeme 25. Haftasında kontrolde bebeğinin gayet sağlıklı olduğu söylendi. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Muayeneden 2-3 gün sonra bebeğin hareketlerini hissetmediğini söyleyip hastaneye gitti. Allah kimseye yaşatmasın bebeğinin öldüğü söylendi ve nedenide bulunmadı. Onunda hiçbir riski yoktu ve daha 2-3 gün evvel kontrole gitmişti. Yani bazı şeyler var ki asla önüne geçemeyiz. Allah merhametini esirgemesin. Ben durumu hafife almıyorum. Sadece sakin davranıyorum. Daha evvel düşük yaptım ve inan bebeğimi karnımda tutabilmek için parçaladım kendimi çok dikkatli davrandım. En ufak bir korkuda doktorumu aradım ya da gittim. Ama Allah nasip etmedi.

Gökçe Geloğulları 5 yıl

Benim kontole gitti arkadaşm dediğim de ne demek istediğimi sen anlamadığın için sana o şekil de sen gitmiyorsun anlaşılan diyerek bir yanıt verdim çünkü dediklerimin hiç birini anlamıyorsun. Kadın burda sancıların başladı sıra bana ds geldi tarzında bi post açıyor belli ki doğum ila alakali bir belirti var halen ne diye evde beklemesi gerektiğini söylüyorsun doğum başlangıcında olan bir sürü şey var ken benim sana en baştan beri anlamak istediğim bu. Hadi seni dinledi gitmedi doktora sancisinin artmasını bekledi Allah göstermesin bebeğe bişey oldu ve doktru ona gelmekte geç kaldın dese sen nasıl rahat edeceksin? Bana bunun cevabını verirmisin diyorum ki sana dağa geçen gün yine burda bu şekil de sanırım doğumum geldi kızlar dua edin diye post açan biri ertesi gün buraya iyice sancini bekle orda çok bağırıyorlar vs diyen çok oldu ama iyi ki onlari dinlememisim siz siz olun kızlar her ne olursa doktorunuza gidin diye yazdı demek ki başından geçmiş bişeyler ki yazıyor da 1 kaç gün oldu üstelik ben de burda sen gülesin diye konuşmuyorum ayrıca stresli bir hamilelik geçirmiyorum hayt rahatım çok şükür sadece kendiniz beklemek istiyorsanız bekleyin benim tepkim başkalarına bişey önerir iken en kötü ihtimalleri düşünerek öneri yapın ki erken teşhis erken müdahale hayat kurtarır. Daha da diyecek sözüm yok siz koçunuzla devam edin ama başkalarinin sağlık ve kontrollerini bilmeden evde bekle demeyin. Ben den size tavsiye

İpek Ünlütürk 5 yıl

Birincisi üslubunuza biraz dikkat edin. İkincisi ben söylediğim sözü kendi kafama göre değil doktorların tavsiyesi bu şekilde olduğu için söylüyorum. Bu durum bu kadar canınızı sıkıyorsa kadın doğumculara dava açabilirsiniz. Fakat bir çok gebenin nişanım geldi deyip hastaneye gittiğinde eve gönderildiğinide inkar edemezsiniz. Onları geri gönderen ben değilim. 6 yıl tıp eğitimi almış birçok yerde görev yapmış ve türlü vakalarla uğraşmış insanlar bunlar. Ben doktorların yönlendirmelerine göre hareket ediyorum. Size ne kadar anlayışla cevap vermeye çalışsamda saldırarak yazıyorsunuz. postu açan bayanın doktorunun doğum zamanında ne yapması nasıl davranması gerektiğiyle ilgili hiç bilgi vermediğinimi sanıyorsunuz. Merak etmeyin doktorlar bizden çok biliyor.

Gökçe Geloğulları 5 yıl

Benim üslubum sizin üslubu müze göre değişir siz eğer bana güldürdünüz beni yok efendim anlaşılan stresli gi gebelik geçiriyosunuz yazarsanız eğer ben de tabiki ona göre bir cevap veririm. Ben de kendi doktorlarima göre konuşurum dediğim gibi biri cerrah paşa da Prof. Dr diğeri de zeynep kamile de uzman doktr en başında daha söyledim prf olan dayımın kızı 6 yıldan daha fazla okudu yurt dışında eğitimini tamamladı Prof olana kadar ne vakalar enceledi ben de cahilce konuşmak olmaz yani en baştan yazdığım yorumu iyi okumuş olsaydınız bunları tekrar yazmama gerek kalmazdı çünkü ben kendi aklımla değil prf ve uzman doktorlar in tecrübeleri ve eğitmeni ile konuşuyorum ve dediğim gibi üslubum size bağlı ben size akıl vermeye çalışmadım sadece fikir verirken en kötü ihtimali düşünerek fikir verin diyorum ama neyse sizle daha fazla kendimi yoramam çünkü siz daha yazdıklarımı anlamak için okumuyorsunuz ki okumak için okuyorsunuz.

İpek Ünlütürk 5 yıl

Doğru kişi kendisi neyse karşısındakini öyle görürmüş. Yazdıklarımı düzgün okusaydınız. Kimin üsluba uygun konuşmadığını hatta hesap sormalara kadar hadsizliğe düştüğünü görürdünüz.

Gökçe Geloğulları 5 yıl

Benim cümlelerimle bana gelmeyin ben sizin gebeligininzden stresinizden konuyu size çevirmeden siz konuyu çevirdiniz kusura k bakmayin da siz öyle derseniz ben de size " evde bekle dediğiniz bayanın bebeğine bişey olursa bunun vicdanını vebalini nasıl ödeyeceksiniz" diye sorarım tabiki benim dediğim de yanlış bişey yok da sizin neden konuyu benim sizi gulurmemden ve benim nasıl. Bir gebelik geçirmemendn devam ettiğiniz fazlası ile saygısız ca iken sizin bana hak savunmaya ne kadar hakkınız var tartışılır iyi günler.

İpek Ünlütürk 5 yıl