Öğrenim ve katkı kredisi borcunu ödemezsem ne olur? ya da 1 yıl sonra ödesem?

bilen birisi varsa kafamdaki deli sorulara yanıt verebilir mi.
sigortalı bir işte çalısıyorum.. Üniversite döneminde öğrenim ve katki kredisi almıştım. Toplam borcum 17bin filan. Geri ödemeleri başladı gecen yıl.. 3 5 ay ödedım sonra bıraktım. Şuan e-devletten baktıgımda vergi borcu olarak gorunuyor ve hergun faiz işliyor..

ben bunu ödemezsem icra durumu olur mu.. Veya hiç ödemezsem ne olur... Ödesem ama 1 yıl sonra filan başlasam ödemeye ne olur...???????
işin içinden çıkamıyorum... Yardım pls....

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Maaşınıza icra gelir. Şirket bunu bilir. 1/3 oranında maaşınızdan kesinti yapılır. Ayrıca, tüm bankalar tarafından ortak "kara liste" havunuza girmiş olursunuz. Devlet kurumu olduğu için tüm banka hesaplarına da el koyabilirler. Normalde özel bankaların bunu yapması yasak. Ama iş devletsel olunca rengi değişiyor. Tavsiyem bir an önce gidip yapılandırma talebinde bulunmanız.

A

Bankalara resmi dairelerden bloke yazısı geldiği için bankalar bloke koyuyor, çünkü resmi yazı bir yaptırımdır. Ya da resmi kurumlar herhangi bir yazı göndermeden otomatik olarak e-haciz koyuyorlar. Yoksa bankaların umrunda mı sanıyorsunuz milletin devlete olan borcu.. Eğer bir kişide e-haciz varsa krediler sistemsel olarak red oluyor. Bankacılar da sistem uyarısıyla görüyorlar haczi.

Ayça Tonguç 6 yıl

Aynı şeyi söyledim aslında. Devlet işi olunca bankalar mecburi yapıyorlar. Ama normalde onların bloke koyma gibi bir hakkı yok.

Arif Kalayaz 6 yıl