Öğrenim ve katkı kredisi borcunu ödemezsem ne olur? ya da 1 yıl sonra ödesem?

bilen birisi varsa kafamdaki deli sorulara yanıt verebilir mi.
sigortalı bir işte çalısıyorum.. Üniversite döneminde öğrenim ve katki kredisi almıştım. Toplam borcum 17bin filan. Geri ödemeleri başladı gecen yıl.. 3 5 ay ödedım sonra bıraktım. Şuan e-devletten baktıgımda vergi borcu olarak gorunuyor ve hergun faiz işliyor..

ben bunu ödemezsem icra durumu olur mu.. Veya hiç ödemezsem ne olur... Ödesem ama 1 yıl sonra filan başlasam ödemeye ne olur...???????
işin içinden çıkamıyorum... Yardım pls....

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Bankaya ödememe gibi şansın var. Üzerine bir şey olmadığı sürece seni sıkıştıramazlar. Ödemezsen "batik kredi" muhabbetine yok sayabilirler krediyi. Cüzi miktarla kapatirsin. Devletten aldigin çok farklı

A

Banka on senede zaman aşımına bile uğrar silebilirler.

Yasin Gülmen 6 yıl

Bankalar borç silmez, başka bir şirkete satar sizin borcunuzu. Varlık şirketleri... Ölene kadar da o borç silinmez. Eğer mahkeme kararı ile bu adamın gerçekten hiç varlığı yok ve çalışamaz kararı çıkmazsa tabi. Ki bu karar da uç bişey.

Ayça Tonguç 6 yıl

borcun faizli halinin %5-20 arası varlık şirketlerine satar, onlar da mafta edasıyla gelip darlar durur seni en sonunda anlaşmak zorunda kalırsın

Arif Kalayaz 6 yıl

Ama borç silinmez, hatta aşşşııırı bir faizi olur.. Off çok fena.. Ozdogan Canyurt öde sen o borcu Ha şu da var, Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm hesaplarının bakiyesi 0 olsun. O zaman en azından e haciz blokesi koyamazlar ama yine de hesabında bloke olmasa dahi herhangi bir bankadan kredi çekemezsin.

Ayça Tonguç 6 yıl

bankada falan çalışan mısınız hocam? Bir soru soracağım ona göre de

Arif Kalayaz 6 yıl

Evet

Ayça Tonguç 6 yıl

bizim baba çok fena borçlanınca biz iki tane bankayı ödemeyip elden verileceklere bakmaya başladık. Birisi 17 birisi 21 olan iki kredi vardı. Onları ödememe kararı aldık kısaca. Batık krediye düşünce öderiz diye. Bu miktarları 4-5 yıl sonra 5-10 bine kapattırmazlar değil mi

Arif Kalayaz 6 yıl

Borcunuz gerçekten çok fazla artar. Gecikme faizi denilen şey gerçekten çok lanet bişey. Üstüne bir de avukat masrafı ve mahkeme masrafları eklenir. En iyi ihtimalle şube müdürüne müşteri şube müdürüne yalvarır ve müdür de genel müdürlükle konuşarak 1-2 bin TL indirim yapar. Bakın o zamanaşımına uğraması, varlık şirketine satılıp borcun düşmesi hepsi hikaye. Banka 90 gün bekler ödemenizi, ödemezseniz avukata verir dosyayı. Avukat en kısa sürede icra takibi başlatır, sizi arar gelin taksitlendirelim diye, taksit dediği şey icra taahhütüdür ve imzayı attığınız anda hapis cezasına tamam demiş olursunuz. Diyelim ki yıllar geçti ve size hiç ulaşılamadı, hiç bir şekilde maaşa ya da mala haciz konulamadı, o zaman varlık şirketine borcunuzu satarlar. Tabi daha az bir tutara. Ama varlık şirketiyle allah düşmanımı bile muhatap etmesin.. Borç katlanır, faiz büyür. Ben sizin yerinizde olsam ilk olarak bankalardan kurtulurdum. Herhangi bir mal varlığınız varsa satın ödeyin, yoksa banka sizin malınızı ederinden çok daha ucuza satarak alacağını tahsil eder.

Ayça Tonguç 6 yıl

bir yakınım bu yolla 1.5 milyon TL'yi kurtarmış ve bize o tavsiye etti. 2.5 milyon içeri giriyor varlık fonuyla 1 milyona anlaşıyorlar. Bu süreçte hiçbir şeyi kendi üstüne alamıyor tabi. Sürekli taciz boyutuna varan aramalar bankalar ve varlık şirketleri tarafından. Peki hiçbir şeyimiz yoksa sahiden yoksa ama napacak bu banka bize. Gırtlağımıza çökmezler heralde

Arif Kalayaz 6 yıl

teşekkür ederim yanıt için bu arada.

Arif Kalayaz 6 yıl

İcra taahhütü imzalarsanız hapis yatarsınız. Ya da mahkeme hiçbirleyinizin olmadığına karar verirse ki bu çok çok çok zor bir ihtimal, hukukçular bu kısımları daha iyi bilir.. Varlığa devrolduktan sonra işler nasıl yürür bilmiyorum ama tehditler olduğunu biliyorum..

Ayça Tonguç 6 yıl