Öğretmenlik ataması için Van Başkale, Edremit, Erciş, Özalp, Saray hakkında yorumlar

Van Başkale, Çatak, Edremit, Erciş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp, Saray, Tuşba hakkında bilgi verebilecek hocalarım var mı

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

Van'da toplam 4 yıl kaldım. İlk iki yıl Çatak'a bağlı bir köyde ve merkezde kalıp gidiş geliş yaptım her gün. Köy olarak karvyapınca biraz yol sorunu vardı köy ufak olduğu için de çok kaynak yoktu ancak köyde herkes çok misafirperver, yardımseverdi. Her gün ekmek çay gelirdi okula, evlerine davet ederlerdi falan. Devlete de bağlıydı korucuları yani imkansızlıklar dışında sorun yoktu. Merkez Tuşba'da da iki yıl kaldım, merkez mahallede bir anaokulu ve merkez olduğu için elbette her şey çok daha iyiydi.
Bahçesaray oldukça uzak, Başkale yolları kötü ve uzak yine, Muradiye bazı yerleri güzel bazı yerleri ulaşım falan kötü, Edremit merkeze çok yakın göl kıyısında, Erciş depremden sonra yenilendi ve yine göle kıyısı olan güzel ilçe, Gevaş da yine gölde kıyksı var ama daha içerde kalıyor ve ufak. Saray zaten il sınırında uzak ilçe yine ve Özalp de. Ama genel olarak Doğu görevi için yazılacak ildir Van. Depremden sonra oldukça yeniledi kendini, Doğunun Paris'i deniyo ve nitekim haklılar. Genel olarak insanları yardımcı, samimidir. Orda arkadaş değil aile, kardeş edinirsiniz. Ağlayarak ayrıldım ordan yani çok güzel anılar biriktirdim. Siz de mutlu olacaksınız eminim:)
Havaalanı da olması büyük avantaj

J

Catak hangi koyu hocam bende orada görev yaptim

Muhammed Mursel 6 yıl

Teknecik eski adı Gevilan Kayaboğazı karşısında...

Jasmine Yantiri 6 yıl

Ooooo sakat bir yer sinif mi bransiniz normalde bayanlari vermezler oraya bende alacayar koyunde gorev yaptim

Muhammed Mursel 6 yıl