Okulda kız öğrenciler mi daha başarılı yoksa erkek öğrenciler mi?

Okulda kız öğrenciler mi daha başarılı yoksa erkek öğrenciler mi?
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
60
60 CEVAP

Kafanızı yormayın, bu iş cinsiyet gözetmez, okursanız ben size 1974 yılında ben öğretmen okulu son sınıfında staj için gittiğimiz bir okulda yaşadıklarımı anlatayım da siz karar verirsiniz kim başarılı.
Gİttiğimiz ilk okul bizim okulun yakınında bir okuldu, biz gene de o gün ilk derse geç kaldık. Önceden program yapılmıştı. Derse gireceğimiz sınıflar belli idi. gruplar halinde ders dinlemeye giriyorduk. Kapıyı çaldık, sınıfa resmen daldık, ders başlamış olduğu için boş bulduğumuz sıralara oturduk, Ders sanırım Sosyal Bilgilerdi. Küme çalışması ile ders anlatılıyordu. Ders sonuna kadar sınıfın öğretmeni sınıfa hiç müdahale etmeden kolları bağlı bir şekilde pencereye dayanmış olarak dersi o da bizim gibi izledi. Bitti, çocuklar dersi anlatan kümeye konu ile ilgili soruları yöneltirken içlerinden biri "Öğretmenim sınıfımıza giren bu ablalar kim? Neden bize kendilerini tanıtmadılar? " diyince inanın sınıfta yer yarısı içine girecektim.
Öğretmen erkekti, ama bir farklı durum daha vardı. Öğretmen Bugaristan'dan gelen bir öğretmenimizdi, hep rol model aldığım öğretmenlerden biriydi, bir diğeri de rahmetli babam, o da Köy Enstitüleri mezunu olan biriydi, benim idolümdü. Nur içinde yatsın

N

Şimdi böyle bi anlayışı sürdürebilen sınıf kalmış mıdır acaba

Erdem Cavıldak 5 yıl