Okuldan mezun olduktan sonra KYK borcunu ödeyemezsem ne olur?

Arkadaşlar birşey sorcam, lisanstan 2 yıl sonra KYK borcunu odeyemezsen hapse mi atıyorlar yoksa idam falan mı neler oluyor bilen var mı ?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Bizim. İhtiyacimiz olmasa kalkip kredi almayiz. Esit haklara ve duruma sahip ogrenciler okurken esit duruma sahip olmayanlar iae aileler;dolayisiyla birine kredi birine burs verilmesi cok sacma. Kacimizin ailesi oduyor ki kredisi. İs de bulamiyor cogu ne yapalim nasil odeyelim ... Buyuk devletimiz var cok sukur. Enazindan yari yariya odesek o bile kâr. Ben hic bu koniyla ilgili bi etkinlik vs gormedim. Twiterda cani sıkilan sesini duyurmak icin ugrasiyor. Kac milyon borclu ogrenciyiz ama kendi kendimuze dusunuyoruz geri bilmiyorum duysalar ne olur sesimizi. Benim yanimdaki arkadasim burs aldi suan keyfine bakiyor ben de kredi aldim hani zengin ya babam! Simdi odemek icin babam degil ben ugrasiyorum. Ailesinin durumu kotu olana burs ne alaka ben hala anlamiyorum. Sonucta okul bitince esit haklara sahibiz! Cok mu yanlis dusunuyorum sevgili hocalarim gercekten goremedigim bi durum varsa lutfen aydinlatin.

M

Gerçekten çok haklısınız. Hakikayen bir çoğumuzu ilgilendiren bir konu olduğu halde şimdiye kadar herhangi bir girişimde bylunulmadı.

Elif Moralı 5 yıl