Okumuş kesim neden kibirlidir herkese tepeden bakıyorlar?

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle açık açık belirteyim amacım kimseyi incitmek yada laf çarpmak değil ama bu sorunun cevabını ciddi ciddi merak ediyorum.
Türkiyede birgün bile okula gitmedim ömrüm yurt dışında geçti, gerek Türkiye'de tanidiklarimda gerekse yurt dışına turist olarak gelen Türklerde gördüğüm kadarıyla okumuş kesimde hep bir kibir bir kendini beğenmişlik var.
Resmen kibir paçalarından akıyor, konuşmalarından insanlara tepeden bakmalarindan her hareketlerinden bu hissediliyor.
Bu ateist kesimdede var dindar kesimde de.
Bunun sebebi nedir, ne öğretiyorlar bu insanlara okullarda ?

I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Ben de tam aksini goruyorum. Tanidiigim tum egitimli dostlarim son derece mutevazi olgun ve seviyeli. Hepsi de ya doktor ya ogretmen ya muhendis bugune kadarTurk insanindan hic zarar gormedik ne kotuluk varsa cehalette cahillikte var. Bence turkler son derece iyi yurekli temiz ve onurlu insanlar. Demek ki istisnalar olabiliyo genelleme yapmak bir haksizliktir

K

Türk insanından zarar gelmez tabi ben kendim elestirsem bile kimseye Türk insanını elestirmesine imkan vermem her zaman savunurum. Ben Türklüğü ve Türk insanını herzaman savunurum. Zaten biryerlere gelmiş ve mesleğini başarıyla yapan eğitimli insanlar mütevazidir bunu kabul ediyorum, bu konuyu acmamin sebebi bu konu hakkında düşünce yürütmek.

Icc Milayim 6 yıl

Anliyorum da ben soyle bir bakiyorum fasist soylemler yapmak istemiyorum ancak ne avrupalisi ne arabi ne dogu uzak dogusu... Turk olmanin gururunu yasayan biriyim. Biz ve bizim gbi olanlarin. Egitim sart ve saglikli olmak saglikli cewrede buyumek elbette guzel kapilar aciyor. Fakat gunumuzde turkiyede olanlar kadin siddeti tacizi cinayetler teror... Evet pek ic acici degil malesef...

KEzban Subaşı 6 yıl