Olumsuz tutum gösteren insanlara sevgiyle mi yaklaşmalıyız?

"Tüm olumsuz tutumlar, daha çok sevgiye duyulan ihtiyacı açığa vuran feryatlardır. "
--- Sanaya Roman--

Eskiden bunu çok kullanırdım. Olumsuz tutumdaki kişilere yüksek sevgi ve şefkat yönlendirirdim. Çok da işe yarardı.

Ancak (belki yaşlandıkça) bu tutumumun altında "beni sevmelisin" arzusu olabileceğini düşündüm. Ve bunu da serbest bıraktım Şimdi sadece arzu ettiğime sevgiyle yaklaşıyorum. Seviyor olmadığıma da açıkça ifade ediyorum.

Sizce hangisi ruhsal gelişimi hızlandıran bir tutum?

com-vii4oq66od2n57h3euy6.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Bazı insan vardır; sevgiyi seçse de yayamaz. Ben bu anlamda şanslı olduğuma inanıyorum. Sevgiyi almak da vermek de bilinçli seçimime bağlı... Formatı değiştirmek yeterli...

Tekamül ve bütün adına gerekeni sorguluyorum aslında

B

Sevgi anlayışını bir netleştirmek gerek önce. Sevgiyi seçmek, o kişiyi onaylamak, vakit geçirmekten keyif almak veya aşık olmak değildir. Bir ağacı sevgiyle izleyebiliriz. Ve bu o ağacı evimize götürmek istediğimiz anlamına gelmez. Evet içimizde sevgi potansiyeli yüksek. Hoşgörü ile birleştirince her varlığa sevgi gönderebiliriz. Ama bu birşeyler paylaşmak istediğimiz anlamına gelmez. İçimizdeki sevgiyi çoğaltmak başkalarına değil kendimize yaptığımız iyiliktir

Beyza Üzer 6 yıl

Kendimizi bütünüyle sevmemiz bir süreçtir. Kendini tamamen seven bir kişinin başkasına sevgisiz davranması mümkün değildir. Çünkü bizim duygusal tepki gösterdiğimiz her şey yine aslında bizdeki yönlerimiz ile ilgilidir. "İnsanlar bizim aynamızdır" da söylenen budur. Ancak bu süreç içinde (belki hiçbirimiz bu hayatta bu mertebeye ulaşamayacağız) en azından insanın derinini görmek, kabul etmek (eksik ve kusurlarıyla) ve sevgi göndermek bir adım olabilir.

Beyza Üzer 6 yıl

Kimse başkalarından ayrı değil aslında. Ve insan yaşamayı öğreniyor; doğrusuyla hatasıyla... Olanın arkasındaki ruhu görmek sevgiyi çoğaltacaktır.

Beyza Üzer 6 yıl

Ben teşekkür ederim

Beyza Üzer 6 yıl