Olumsuz tutum gösteren insanlara sevgiyle mi yaklaşmalıyız?

"Tüm olumsuz tutumlar, daha çok sevgiye duyulan ihtiyacı açığa vuran feryatlardır. "
--- Sanaya Roman--

Eskiden bunu çok kullanırdım. Olumsuz tutumdaki kişilere yüksek sevgi ve şefkat yönlendirirdim. Çok da işe yarardı.

Ancak (belki yaşlandıkça) bu tutumumun altında "beni sevmelisin" arzusu olabileceğini düşündüm. Ve bunu da serbest bıraktım Şimdi sadece arzu ettiğime sevgiyle yaklaşıyorum. Seviyor olmadığıma da açıkça ifade ediyorum.

Sizce hangisi ruhsal gelişimi hızlandıran bir tutum?

com-vii4oq66od2n57h3euy6.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Hayata ne verirsek, o bize geri verecektir. Başkalarını da sevelim, o sevgi bize geri gelecektir. Elimizdekini kaybetme korkusuyla hareket edersek, kaybederiz..

SEVMEYE cüret edelim! Her nerede olursak olalım, kiminle birlikte bulunursak bulunalım, her ne yapıyor olursak olalım, sevecen bir insan olalım. Kalbimizi açalım ve onu açık tutalım. Bu sahip olduğumuz en büyük korumadır.

Sevginin enerjisi o kadar güçlüdür ki, öyle büyüleyici bir gücü vardır ki, hayran bırakır.

Kimseden bir şey ummadan; Yaratılan her şeyi yaratandan ötürü sevelim, hoşgörelim ve koruyalım. Sevmek, paylaşmak, merhamet göstermek büyük bir iç huzuru ve mutluluk bahşeder.
Dünyanın en güzeI hissidir.. Birinin yüzündeki güIümsemenin, sebebi oIduğunu biImek....

Unutmayalım, sevgi aynasından huzur yansır..

+
Kendimi her zaman mutlu hissederim… Neden biliyor musunuz? Çünkü kimseden bir şey ummam… Beklentiler daima yaralar… Hayat kısadır… Öyleyse hayatınızı sevin… Mutlu olun ve gülümsemeye devam edin... Konuşmadan önce dinleyin, Yazmadan önce düşünün, Harcamadan önce kazanın, İncitmeden önce hissedin, Nefret etmeden önce sevin, Vazgeçmeden önce çabalayın, Ölmeden önce yaşayın. Hayat budur… Onu hissedin, onu yaşayın ve ondan hoşnut olun.

WILLIAM SHAKESPEARE

B

com-52klpdsuko9etj5npmqo.jpg

Bestami Koludönmez 6 yıl