Ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir?

Ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir?
Kaybedenler Kulubü(2011)

com-5t64pyisp6c72p2axlku.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
50
50 CEVAP

İçim karardı yorumlarda... Yazdığıma da pişman oldum. Hayat çok güzel. İyisi de bize kötüsü de bize ... Ders alabilen bütün iyilikleri çekmeyi öğreniyor sistemde... Zaten o zaman cehennemlik te olmazsınız.

M

ısrarla vurgu yapıp altını kırmızı kalemle defalarca çizdiğim ana hedef İYİ İNSAN olmaktır.. Gerisi zaten kendiliğinden yanınızda olacaktır

Cihangir Bakir 6 yıl

Mesela bir komünizmin iyi insanıyla, hinduizmin iyi insanı çok çok farklıdır. Neye göre kime göre iyi insan?

Fatih Lis 6 yıl

ötekileştirmeden temelinde güzel olan İYİ İNSAN

Cihangir Bakir 6 yıl

Ötekileştirmemek söz konusu mu? Hayatın temelinde bile bir çatışma vardır. Mesela bir kurgu bile en basitinden çatışmasızlık üzerine kurulamıyor. İyi insan tanımı bana çok belirsiz geliyor tek başına kullanıldığında. Sizce iyi insan nasıl biridir?

Fatih Lis 6 yıl

kime göre, neye göre iyi insan? genel anlamda herkesin büyüme, eğitim ve gelisimiyle ilgili, kendi hayat tarzi ve yasadigi ortamla cok alakali, bu sebeple kisilere ve toplumlara göre iyi insan tarifleri çokça degismektedir.

Cihangir Bakir 6 yıl

insani diğer canlilardan ayiran bütün özelliklerini (konuşabilmesi, düşünebilmesi, gülebilmesi, kiyas, karar vs) en iyi şekilde eğiten kisi, diger canlilarla ortaklasa halleri(hareket, toplum icinde yasama, yeme-icme, cinsellik. Vs.) bütün hal ve hareketlerinde bütün iyi niyetlerini kullanarak, kendini her yönüyle eğiten ve ayni zamanda geliştiren, çabakar, elinden gelenin en iyisini yapmaya calişan kisi.

Cihangir Bakir 6 yıl

iyi insan demek, kendinden önce karşisindakini düsünen kisi demektir.

Cihangir Bakir 6 yıl

İYİ İNSAN: Hakka ve hukuka riayet eden. Dürüst, çalışkan, insanları seven ve sayan. Çevresine ve başta ailesine faydalı olan. Vatanını, bayrağını ve halkını seven. Hiç bir hususta yanlış yapmamaya çalışan. Kötü alışkanlığı olmayan kişidir.

Cihangir Bakir 6 yıl

ve son olarak ;

Cihangir Bakir 6 yıl

İYİ İNSAN; 'Aklından hiç kötülük geçmeyen saf insan' değildir... İYİ İNSAN; Her kötülüğün farkında olup, 'iyiliği' tercih edendir.....! ! !

Cihangir Bakir 6 yıl

İdeolojik olarak baktığımızda ülkemiz açısından islamcılar da komünistler de milliyetçiler ve diğerleri de bu vatanı ve insanları çok sevdiklerini söylüyorlar. Burada iyilik ortak amaç olarak görülüyor? Fakat...

Fatih Lis 6 yıl

Hakikat nedir? Hiç bunu düşündünüz mü? Hakikat kavramı üzerine ve onu aramak gibi bir istek, arzu duydunuz mu?

Fatih Lis 6 yıl

hakikat nedir biliyormusunuz... Tabıkı bu benım yorumum;tüm kişi veya fikirlerce doğruluğu kanıtlanmış herkes için aynı olan şeydir.. O nedenle milliyetçi veya komünist gibi ayırma yapmak yerine global düşünmeliyiz

Cihangir Bakir 6 yıl

Tamam çok uzadı madem keselim. Bence hakikat herkese farklı görünebilir. Ama aslında tektir. İyi geceler.

Fatih Lis 6 yıl