Proplan köpek mamasını veya benzer bir mamayı nereden alabilirim?

Bu markayı kullanan varmı? Malum kaliteli ve bir o kadar pahalı. Markanın indirimlerinin olduğu alışveriş sitesi önerebilirmisiniz? Yada aynı içerikleri sağlayan başka mama markası?

com-rdv0fm8mj989zw7gwr8a.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Kaliteli bir mama değil. Standart bir mama. Türkiye'de kaliteli olarak insanların aklına işleniyor. Protein oranı yüzde 25-30'larda ve protein kaynağı hayvanların atıl durumdaki kısımları. Hayvan bakmak lüks sayıldığı için burda, fiyatlar uçuk. Ama yinede ülkede satılan çoğu mamadan üstün proplan, royal canin, hills vs. Protein oranı yüzde 10'larda olan mamalar bile var. Ve bu markalar gereğinden fazla ihtiyaç dışı şeyler içeriyor "et"imsi içeriğin dışında. Son birkaç yıldır ithal edilen protein oranı çok daha yüksek ve kaynağı kaliteli et olan markalar var. Ama tabii bu fiyatın üstünde. Buna devam etmek isterseniz fabrika değil de dağıtım yapan depolar var. Oralardan 40-50 lira daha ucuza buluyorsunuz. Fabrikadan satışı yapılan bir ürün değil bu.

M

Siz ne tavsiye edersiniz? Tavsiye edebileceğiniz dağıtım deposu varmı?

Süleyman Kaloğlu 6 yıl

İstanbul'da yaşarken mama aldığım depolar vardı. Biri koşuyolu'nda biri beylerbeyi'ndeydi. Şuan hiçbir bilgim yok. Küçük bir araştırmayla bulabilirsiniz. Bunun dışında avrupa'da artık çoğu hayvansever köpeklerine çiğ et diyetleri uyguluyorlar. Bu konuda seminerler bile düzenleniyor. Eti pişirmeden sağlıklı hale getirmenin yolları, bakterileri yok etmek amaçlı vs. Ben de birkaç aydır köpeğimde bu diyeti uygulamaya başladım. Çiğ et hayvanı canlandırıyor gerçekten. Yanında haşlanmış sebze ve ara ara meyve de var. Marka soracak olursanız ilk tavsiye edeceğim taste of the wild olur. Piyasadaki protein oranı en yüksek mama. Ve kaynağı taze, sağlıklı etler. Aynı zamanda yan ürünler içermiyor sırf miktarı artırmak adına. Bunun dışında farmina'nın ürünleri, acana, orijen gibi markaların da protein oranları yüksektir ve kaynağı iyi ettir.

Mete Nart 6 yıl

Çok teşekkür ederim arastirayim ben bunu

Süleyman Kaloğlu 6 yıl

Rica ederim.

Mete Nart 6 yıl