Pul koleksiyonum var, değerini nasıl öğrenirim?

Merhabalar elimde şöyle bir pul koleksiyonu var. Bunu nerelere gösterebilirim değeri nedir vs nasıl öğrenebilirim ilgili birileri var mı acaba ?

com-kkoi18tlg9lixk7b1jnf.jpg
com-54q6marfc147qs6esyk0.jpg
com-ki87pw8cyz08qrmxz8qg.jpg
com-09e122l20avtujzr422a.jpg
com-uux2a3ly6a545xfck5ww.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Adedi en az 25 kurustan basliyor ust rakamlara gore barindirdigi ozellikler uzerinden kiymet goruyor. Koleksiyon seklinde 7.500₺ tl ye bile satis yapanlar var. Bu rakamlar yerli ve yurt disi pullara gore degiskenlik gosteriyor bazi koleksiyonerler 4.000€ euro gibi degerler bicebiliyor. Bu noktada hangi yillara ait olduguda etken faktor. ozel donemleri simgeleyen pullar nadir bulundugu icin daha cok kiymetli oluyor.

M

Filateli sayfalarında özel pullar vs diye ayırmışlar ama hem elimde çok fazla var hem siteler kapsamlı. Direkt sorup fikir alabileceğim yada alıcı olacak birilerini bulsam benim için daha kolay olacak sanırım

Buse Çarsancaklı 6 yıl

Bazi koleksiyonerlerin takildigi kulupler ve dernekler var ankara, antalya, istanbul gibi sehirlerde yapilanmis dernekler var aslinda onlarla kontak kurup deger bicebilirsin. Ancak elindeki pullari tek tek arastirip degerlemen lazim. Cunku bu bahsettigim alicilar veya alici potansiyeli tasiyan hobiciler bu isin icinde oldugu icin ucuza kapatmaya calisacaktir hakli olarak.

Mehmet Abdullayev 6 yıl

Benim tektek bakıp uğraşmam gerekecek anlaşılan. Dediğin gibi derneklere de bakıp konuşayım bi umarım ucuza kapatma konusunda ısrarcı çıkmazlar çok teşekkür ederim

Buse Çarsancaklı 6 yıl

Dikkatli olman lazim cunku onlar bu alanda cok bilgililer. Aslinda soyle bir yol izleyip, ilk basta satma fikrini one surmeden onlardan bilgi edinebilirsin degerleriyle alakali. İclerinden kiymetli olan varsa zaten uzerinde fazla duracaklardir. Senden talep ederlerse de o parcalari verme fiyat bilgisi edin.

Mehmet Abdullayev 6 yıl