Rondo ile blender farkı ne?

merhabalar ev aletlerinden ''RONDO'' ile ''BLENDER'' arasındaki fark ne acaba? İkiside öğütmüyormu blender varsa rondoda şartmı yoksa aynı görevi falan görürmü ?

com-9vk36wocpv41vqxebqie.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP


Rondo dediğimiz şey, bir adet hazne, bir adet motorlu kapak ve bıçaktan oluşur. Mesela Fakir Assist, Tefal Masterchop, Philips HR1398 filan birer rondodur. Bakabilirsin.

Blender dediğimiz şeyler, genelde çubuk şeklinde olur. Set halinde satılır daha çok, ucuna çırpıcı, buz kıracağı vs takabilirsin. Rondo gibi kapaklı motoru yoktur, kapağı ayrıdır, motorun bulunduğu çubuk ayrı. Mesela rondo gibi kullanmak için Haznenin üstüne kapağı kapatırsın, üstüne de motor kısmını takarsın. Buna da örnek olarak, Korkmaz A443, Fakir Lucca-Motto-Mrchefquadro gibi ürünler.

Kullanım ve özellik olarak fark ise, rondolar böyle yemeğe atmalık soğan doğramak için. Hemen içine soğanı at bas parçalasın, yemeğe at gibi işler için kullanılır. Motor güçleri genelde düşüktür. Kaliteli blender aynı zamanda buz kırıcı özellikleri vardır, mocha, milkshake vs de hazırlayabilirsin, ayrıca çırpıcı ile kek filan bile yapabilirsin, çubuk şeklinde olduğu için mercimek çorbası yaparken sıcak haldeki yemeğin içine filan sokabilirsin metal olanları.

C