Saldırıya uğrayıp bitkisel hayata girene, hangi polis bölümü bakar?

Arkadaşlar varsayalım ki adamın birisi saldırıya uğramış, beyin hasarı olmuş ve bitkisel hayata girmiş, dolayısıyla ifadesi alınamıyor. Doktorlar da saldırıya uğradığını düşünüyor. Bu vakaya poliste hangi birim bakar? Rahat olun kimse saldırıya uğramadı sadece yazdığım bir romanla ilgili bir şey..

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Roman Türkiye de geçmiyor, benim uydurdugum bir ulkenin bi sehrinde geçiyor ama bu ülke bizim dunyamizda farkli bi evrende degil, gerçeğe yakın olabilmesi adına gercekte hangi birim bakiyorsa o birim ilgilensin istedim. 7 kisi de bitkisel hayatta ve hiçbiri ölmüyor, ama doktorlarin raporuna göre bitkisel hayata girme sebepleri saldiriya ugramis olmalari ama herhangi bir cisimle kafalarina falan vurulmus degil, doktorlar ilk kez boyle bir vakayla karsilastiklarini söylüyorlar ve 7 si de tipatip ayni durumda. "Bataryalari ölmüş telefon gibiler" Benim de asayis aklima yatti asayisten bir komiser, yanina 3 kisi alip bu dosyayla ilgilenebilir. Mantikli mi?

A

Mantıklı ama asayiş genel bi birim kolları var o yüzden cinayet büro olabilir

Barış Elçiboğa 6 yıl

Ama hiçbirisi de ölü değil, cinayet baksa ölüye bakar diye biliyorum. Hatta bu vakaya bakan polis karakterin cinayet büro polislerinden birisiyle bir konuşması var, "bazen ölü adamlar canlı olardan daha çok şey anlatır" diye.

Aykut İstanbullu 6 yıl

Galiba şöyle bir şey olabilir, daha önce hiç karşılaşılmamış vakalar bunlar ve 7 tane birbirinin aynı vaka olunca, emniyet güçleri karma bir birim kurup başına bizim cevval hatun polisimizi geçirir(ya da hatunumuz kendisi gönüllü olur) bu sorun da böyle çözülür

Aykut İstanbullu 6 yıl

Tabi kendin bi birimde olusturabilirsin roman neticede ama cinayet büro sadece ölüme bakmaz bu vaka gercek olsa buna da bakardı

Barış Elçiboğa 6 yıl

Ama spoil verme hocam ya. Güzel bişi çıkacak gibi. Tadına varalım okurken.

Ayşe Coskun 6 yıl

Ayşe Coskun hanım bu anlattıklarım şu an icin hicbir sey, hikayenin asil olayi cok baska, yorumunuz bana daha da şevk verdi bu arada, sağolun.

Aykut İstanbullu 6 yıl