Saldırıya uğrayıp bitkisel hayata girene, hangi polis bölümü bakar?

Arkadaşlar varsayalım ki adamın birisi saldırıya uğramış, beyin hasarı olmuş ve bitkisel hayata girmiş, dolayısıyla ifadesi alınamıyor. Doktorlar da saldırıya uğradığını düşünüyor. Bu vakaya poliste hangi birim bakar? Rahat olun kimse saldırıya uğramadı sadece yazdığım bir romanla ilgili bir şey..

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Asayiş polisi kendi konusuyla ilgili durumlarda adamı alır hastaneye götürüp raporunu alır ve sonra karakola bırakır. Gasp, darp, cinsel taciz, kavga, hırsızlık, intihar, aile ici şiddet... Nerde pislik iş varsa asayiste...

Eğer adam direkt hastaneye götürülmusse o saatten sonra hastane polisi(karakoldan bir polis) ilgilenir o isle. Adam kendine gelince karakola götürürler.

H

Küçük illerde kağıt üzerinde ekipler gasp cinayet hırsızlık vs. Diye ayrilir;ama her konuya gidebilir;çünkü iş azdır. Resmî ve sivil ekipler vardır. Mesela silahlı bir şahıs varsa önden sivil ekibi gönderirler kumar işi varsa sivil ekibi gönderirler baskın amacli;ama kavga, darp, aile ici şiddet, alkollu sahis vs. Varsa resmi de gider sivilde. Sana en yakın örneği soyleyim. Bir yerde darp edildiğini iddia eden bir şahıs var diyelim. Darp edileni ambulans alıp hastaneye götürmüş olay yerinde darp olayını yaptığı iddia edilenler kalmış. Asayis ekipler orda kalan şahısları alır hastaneden sağlık raporlarını alır sonra karakola teslim eder. Isi budur. Onceden ambulansla hastaneye birakilanla da hastane polisi ilgilenir orda bilgilerini alır soru sorar vs. Darp edilen kendine gelince de karakolcular karakola bırakır. Asayişle karakolcularin üniformaları aynıdır.

Hakan Köremezli 6 yıl