Scooter motorsiklet önerileri

/hashtag/motorsiklet?refid=18&__tn__=*s-R /hashtag/nostalji?refid=18&__tn__=*s-R
Arkadaşlar bu tarz bir motor almayı düşünüyorum. Kullanan veya fikri olan varsa marka model önerinizi alabilir miyim? Hangisi az yakar, hangisi çok yakar, hangisi hangi konuda iyidir vs kendim araştırıyorum ama pek bir şey anlamıyorum malesef. Bütçe max 5bin kadar. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler

com-gwssdn1mm91318y5698g.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Bütçenize göre alabileceğiniz iki motor var. Mondial ve Asya nostalji serileri.
Ben yaklaşık 2 yıl Asya’yı kullandım. Şehiriçi kullanıcam, öyle çoook uzaklara gitmem dağ bayır çıkmam diyorsanız gözünüz kapalı alın. Ben Eskişehir’den İnönü’ye gittim arkamda yolcuyla hararet fln yapmadı. Bunlar hava soğutmalı olduğu için hararet problemi var uzun yolda ve sıcak havalarda. O yüzden 80-100 km düz yol gider ama uzun mesafe hem sizi yorar hem de motoru.
Bu tip motorlarda titreşim problemi tabi ki olacak sonuçta f/p olayı. Ama 50 ile fln giderken sorun yok. Motorun tek kişi son sürati 90, iki kişi 80 civarıydı. Bu süratlerde titreşim artıyor haliyle ama öyle binilmeyecek gibi değil.
Bir diğer olay da motorun idamesi. Bakımları, yedek parçaları çok ucuz. Bu konuda da sizi üzmez kesinlikle.
Yakıt konusunda da 125cc motor e kadar yakabilir ki?
Bu bütçeyle gözünüz kapalı alın Asya nostaljiyi. Hatta 2.el araştırıp temiz bir tane almak en iyisi. Ben 8 aylık motor almıştım garantisi de devam ediyordu ve motor hırpalanmamıştı.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Tekerinize taş değmesin

A

Ya çok teşekkür ederim güzel yazmışsınız. Şehiriçinde sakin kullanıcam çoğunlukla kısa mesafe belki bir iki kere bursa/istanbul yaparım ama onun dışında işten eve evden işe olucak bi de ilk motor olunca gayet mantıklı sanırım asya

Seda Onbaşı 3 yıl