Şeker yüklemesi zararlı mı?

Arkadaşlar şeker yüklemesi yapılmalı mi sizce? Cok kararsizim zararlı mi sizce? Yardım, lütfen.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
132
132 CEVAP

Yapmayin çok gereksiz. Bunun için açlık insülin vb yollar var. Hemsireyim ben olsam yapmam .

G

Ben yaptirmak istemiyorum aslında ama herkes gerekli deyince o sorumlulugu alacak mısın? Deyince ne yapacağımı şaşırıyorum uykularim kaçıyor o derece

Ferda Güdücüoğlu 6 yıl

Yaptirmayin karatay söylüyor sa doğru söylüyor dur Bebeğinizin iç organları gelismemisken böyle şeyler yapmak çok yanlış! !!!!!!

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Kan şekerinizi yükselten veya ani düşmesine sebep olan bir beslenmeniz yoksa, kormanızı gerektirecek bir şey yok. Bunun için Canan Karatay hocanın tavsiye ettiği şekilde beslenmelisiniz. 2.doğumumdan sonra şeker hastası oldum, karatayla besleniyorum, ne doktora gidiyorum ne ilaç kullanıyorum. Lütfen Karatay hocanın hamileler için olan kitabını alıp okuyun.

TuBahar Gülersel 6 yıl

Karatay dışında diyen doktor da yok sanırım ama o ne derse dogru çıkıyor

Ferda Güdücüoğlu 6 yıl

Ben o kitabi aldım okudum

Ferda Güdücüoğlu 6 yıl

Butun dr ler karataya karsi. Hepsi ocü gormus gibi bakiyo adini duyunca .

İlknur Gürle 6 yıl

Çünkü günümüzün acımasız kapitalist düzenine karşı Karatay hoca. Çünkü acımasız ilaç endüstrisine karşı Canan Karatay hoca. Çünkü gdo'ya tarım ilaçlarına, civalı alüminyumlu aşılara karşı Karatay hoca. Kendisi ilaç firmalarından para prim almıyor. Kendisine olan tepkilerin sebebi bu.

TuBahar Gülersel 6 yıl

Karatay söylüyorsa doğru söylemiyordur. İnsülin direncini nasıl öğreneceksiniz? Benim hem açlık hem tokluk normal çıkmasına rağmen şeker yüklemesi gösterdi ki insülin direncim var. Şeker yüklemesi denen şey 50gr şeker. Bir kek yspsrken 200 gram kullanıyorsunuz!!!!cahil cahil konuşup insanlara bebeklere sebep olacsksınız. Kaç anne duydum ben şeker yüklemesi yaptırmadığı için evladı hssta doğan!!!!

Gülşah Birsel 6 yıl

Hanginiz karatay'ın muaynehanesine gitti? 850 tl verip?! O kadın genel konuşuyor tvye çıkıp şov yapıyor resmen. Herkesin vücudu bir olur mu. Yaptırmayan ysptırmasın aklı karışanları caydırmayın.

Gülşah Birsel 6 yıl

Keske karatayin bulundugu yede yasasaydim. O parayi kiyip verirdim. Yeter ki her gittigim dr bana poset poset ilac verip yollamasin. Hic bir dr sorunun kaynagina inmiyor. Sadece ilaclarla hastaligi baskiliyor. 70 yasindaki bir profun zannedersem şova ihtiyaci yoktur.

İlknur Gürle 6 yıl

Çok istiyorsanız gidebilirsiniz. Evet gayet de var şova ihtiyacı. 850 tl muayne parasından bahsediyorum farkımdaysanız. Onun vermediğini nereden biliyorsunux?

Gülşah Birsel 6 yıl

İnsulun direncini ogrenmek icin, baska testler var. Ama nedense dr ona yanasmiyor.

İlknur Gürle 6 yıl

Hemsireyim. Insulin direnci d vitaminizi 100 ün üstüne çıkarın ve magnezyum alın hemen iylesirsiniz. Ilaclarla değil! !!!!!!

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Gülşah Birsel Hanım, kimseye cahil etiketi yapamazsınız, bu hakkı size kimse vermez. Burada birşeyler yazanlar, yaşamış deneyimli insanlar. Canan Karatay bu ülkenin çok önemli bir değeridir. Canan Karatayın muayene ücreti 850 tl olabilir. Emin olun ki özel kliniği olup da 1000 tlden aşağı ücreti olan doktor sayısı çok az, bir çok alanda.

TuBahar Gülersel 6 yıl

Gülşah Birsel peki yükleme yaptırdığı için hasta olan bebekleri, ölen bebekleri de duydunuz mu? 50 gr şeker bir patlıcan boyundaki bebeğe neler yapabilir haberiniz var mı? Bir keke 200gr koyuyoruz evet ama zaten yükleme yaptırma diyenler -canan hoca da dahil- kek de yeme diyolar. Kimse ezbere konuşmuyo emin olun. Herşey gayet bilimsel ve net. Alışılagelmiş yargıları kıranlara öcü gibi bakılsa da canan hocanın haklılıkları gün be gün kabul görüyo

Melike Tırnaklı 6 yıl

Görkem Aldatmaz cogu dr d3 fazlaliginin vucuda zarari var diyip ampul yazmiyor ki ben mutlaka kanda kalsiyum miktarina baktiriyorum d vitaminimi en az 50, 60 yapmak istiyorum, sizce nasil bir yol izlemeliyim.

İlknur Gürle 6 yıl

Benim insülin direnci m vardı. Kalcadan iğne yaptırdım eczaneden alıp yaptırdım. İylestim Benimkisi 160 arkadasiminki 250 korkmayın ve birlikte magnezyum diasporal Şase suya koyup eritip icin

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Ben karatay in muayenesine gitmedim sadece söylediklerini takip ettim uyguladım ve iylestim

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Aman allahim 160 mi. Benimki 20 yerlerde yani. Yalniz canan hoca yaninda k2 vitamini alin diyo magnezyumla beraber.

İlknur Gürle 6 yıl

Ben hiç şeker yüklemesinden ölen bebek duymadım. Haber falan var mı??? Ya da elinizde bilimsel bir makale Melike Tırnaklı ?? Yani siz ch a dair hiç bir şey tüketmiyorsunuz öyle mi?

Gülşah Birsel 6 yıl

D vit fazlası özeklikle ampul olan tokdik etki yapıyor hele bebeklere, hamilelere yaptığını düşünemiyorum. O kadının dediği protein diyetini uygulayan herkese yan etkisi oldu. Hsni şu ceviz yerken, köy tereyağında sucuklu yumurta yiyen kadının dediği. Karaciğeri bağırsakları herkesin zarsr gördü. İsterseniz bunu da araştırın.

Gülşah Birsel 6 yıl

D3 ignesini ne sikliktakta yaptirdiniz. Birde igne agirmi@Görkem Aldatmaz

İlknur Gürle 6 yıl

Şimdiye kadar dünyada d vitamini toksisitesine rastlanilmamistir. Ben omega 3 Q enzim kullaniyorum buda d vitamini nin damarda birikmesini önler kemiklere geçmesini sağlar ve beyin sağlığı için çok önemli

Görkem Aldatmaz 6 yıl

15 gün de bir d vitamini ve b 12 vitamini yaptiriyorum tahlilleri mi ayda bir yaptırıyor um

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Karatay hocanın önerdiği beslenme protein ağırlıklı değil ki. Bunu bile bilmeden atıp tutuyorsunuz.

TuBahar Gülersel 6 yıl

Gülşah Birsel bilimsel veri arşivim yok maalesef ama sizde var galiba yükleme yapılmayıp hasta olanları duyduğunuza göre? Evet bu arada ben karatay tipi besleniyorum. Un ve şekerden uzak turuyorum kendimi de bebeğimi de. Bu şekilde beslenince zaten şeker hastası olma ihtimaliniz olmuyo. Eğer tip2 diyabetseniz de iyileşiyosunuz

Melike Tırnaklı 6 yıl

Ben de iyileşenlerdenim. Ve yavrularımı da Karatay hocanın düsturuyla besliyorum.

TuBahar Gülersel 6 yıl

Gülşah Birsel gülşah hanım bütün dünya ketojenik beslenmeye doğru gidiyo. Ketojenik beslenme karatay beslenmesine çok benziyo. Ben mesela tvden dinlediklerimle değil de kitaplarını okuyarak ikna oldum. Önyargılarınızı yıkıp bi kitabını okursanız siz de bence etkilenirsiniz

Melike Tırnaklı 6 yıl

Ketojenik beslenme... 2 yıldır yavrumu onunla tedavi etmeye çalışıyoruz. Dirençli epilepsi... Denenmeyen ilaç kalmadı. Bizimki çok teknik gerçi, özel bi hesaplayıcı sistemle, gramlayarak, oran ve kalori hesabıyla hazırlıyorum yemeklerini. Ben ketojenik diyete gaps ve karatayı da entegre ettim. Ne yersek o'yuz vesselam.

TuBahar Gülersel 6 yıl

Gülşah Birsel hanim siz neyi destekleyip, kimi karaliyorsunuz mubtesem bir tip hekiminden bahsediyorsunuz uslubunuza dikkat edin.! Cok arastirma meraklisiysaniz biraz okuyunda ogrenin sagdan soldan duyduklarinizla burda ŞOV yapmayin. Canan hanim cok kiymetli bir hekimdir ve ne diyorsa dogrudur soyledigi herseyin bir ispati ve kaniti vardir. Seker yuklemesi cok tehlikeli bir durumdur anne karninda henuz gelisimi tamamlanmamis bir bebek var.

Nesibe Huylu 6 yıl

Kaldiki Canan hanimin beslenme programini sanirim Dr. Pierre Dukan ile karistiriyorsunuz

Nesibe Huylu 6 yıl

Araştırdığım için yazıyorum hanımefendi tvden izleyip konuşmuyorum.

Gülşah Birsel 6 yıl

Görkem Aldatmaz hanim d vitaminini k2 vitamini ile birlikte kullanilirsa kemiklerde kalsiyum birikmesi olmuyordu dogru hatirliyorum degilmi tabi birde dediginiz gibi magnezyum ile

Nesibe Huylu 6 yıl

O zaman iyi arastiramiyorsunuz demekki. Neyse Canan hanim dunya capinda iyi bir hekimdir.

Nesibe Huylu 6 yıl

Evet canan hanım süper. Muayne oldunuz sanırım kendisine siz. Size özel besin programı hazırladı mı?

Gülşah Birsel 6 yıl

Muayene olmami gerektirecek bir durumum olmadi cok sukur. Kitaplarini okumak ve baska tip kitaplarini yurtici ve yurt disi olmak uzere karsilastirilinca, arastirilinca! Zaten ne kadar iyi bir hekim oldugunu algilayabiliyorsun

Nesibe Huylu 6 yıl

2 gebeliktede şeker var 3 hamilelikte şeker yüklemesi yapılma lı mı

Melek Yelli 6 yıl

Ewet. D vitamininden korkmayın magnezyum alın ben k2 vitamini yerine omega 3 Q enzim kullaniyorum benimki 160 ve kendimi çok iyi hissediyorum

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Görkem Aldatmaz hanim kullanim seklinizi yazarmisiniz rica etsem

Nesibe Huylu 6 yıl

Ben eczaneden kendim alıp yaptırdım çok dusukse 15 gün de bir ıgne yaptırabilirsiniz. Hatta ben ablama 2 günde bir yaptım ve Omega 3 Q enzim ile verdim

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Benim d vitamin degerim 8

Nesibe Huylu 6 yıl

Tesekkur ederim

Nesibe Huylu 6 yıl

Çok düşük! !

Görkem Aldatmaz 6 yıl

Ampul kullaniyorum ama iciodum acaba ignemi yaptirsam

Nesibe Huylu 6 yıl

Arkadaşlar bence yaptırmayın. Bana yıllar önce yapılmıştı. Ozaman yapılmaması gerektiği konusunda bir bilgiye sahip değildim. Riskli bir hamileliğim vardı üstelik. Yüklemeden sonra baygınlık geçirdim. Eşim çok yakınımda olup beni tutmasaydı yerdeydim. Sonucu hala düşünmek bile istemiyorum. Ama neden bilmiyorum Dr. Lar ısrarla yapılmasını istiyorlar. Üçaylık ortalama durumu gösteriyor zaten. Lütfen araştırın. Bence Karatay hocamız haklı.

Ayşen Işılak 6 yıl