Şeker yüklemesi zararlı mı?

Arkadaşlar şeker yüklemesi yapılmalı mi sizce? Cok kararsizim zararlı mi sizce? Yardım, lütfen.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
132
132 CEVAP

Karatay bir kalp doktoru. Endokrinolog değil. Doktorunuza güvenin, endokrinologlarla konuşun. Bu soruları doktorlarınıza sorun. Neden diyin, anlatsınlar.

Sapla samanı ayırın. Hamilelik şekeri basit bir şey ancak hızla tırmanıp zarar verici olabiliyor. Bazı vakalarda hamilelik sonrası geçerken bazı vakalarda geçmeyebiliyor.

Okuyun, sorgulayın ama doğru kaynakları kullanın. Alanında uzman doktorlar hariç her kaynak yanlıştır.

C

Bu arada yükleme 2 küp şekerden az şeker içeriyor. Açlık şekerinize bakılıyor, şekerli suyu içiyorsunuz (sizin durumunuza özel yüzdeler var) belli aralıklarla kanınızdaki glikoz ve insülin ölçülerek kana karışma hızı, bedeninizin çalışma temposu ölçülüyor. 120 dk sonra alınan kanda tokluk şekeriniz ve insülininiz belli oluyor. Bebeğe zarar verecek herhangi bir süreç ya da durum yok yani. Sizin bedeniniz hakkında (ve bebeğin geleceği hakkında) çok şey veren bir test. Açlık/tokluk hız hakkında bilgi vermediğinden direnç seviyenizi gösterir ama eksik kalır. Genelde kesin problemli hastalarda uygulanır.

Cemre Sanin 6 yıl

Hatta baklava ye bir tane gel demişlerdi bana

Ece Memiç 6 yıl

Valla benim ailemde ciddi seviyede şeker hastalıkları var. Ben de şekerin kapısından döndüm... Cidden hassas demgeler

Cemre Sanin 6 yıl

Kesin kontrol edilmesi gereken bir şey bu insanlar gerçekten ne dediklerinin farkında değiller kontrol altına alınmazsa bebekte sakatlık bile olabilir Allah korusun ya nasıl vebal alabiliyorlar aklım almıyor hepsi doktorlardan iyi biliyor boşuna okuyor bu insanlar

Ece Memiç 6 yıl

Keşke bir 70-80 sene önceden haberleri olsa annelerine sorsalar anlatmıyorlar tabii Anadolu’nun frengiden binumum hastalıktan yıkıldığını vs kaç tane canlı çocuk doğuyormuş? Baklava meyve Karb gömüp şeker testi yaptırma ama

Ece Memiç 6 yıl

İki gözüm zaten bilimsel araştırma dediğin nedir ki??? Komşulara çaya gittiğinde konuştuğun 3-5 kişi tüm veri tabanına eşit. O doktorlar da mal, 10 seneye yakın uzmanlık için uğraşıyorlar.

Cemre Sanin 6 yıl